ÎNTÂLNIRE CU ANTREPRENORII  DIN ZONA PIEȚEI LIBERTĂȚII
ÎNTÂLNIRE CU ANTREPRENORII  DIN ZONA PIEȚEI LIBERTĂȚII
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, s-a întâlnit joi, 27 aprilie, cu antreprenorii care își desfășoară activitatea în zona Pieței Libertății. Discuțiile au vizat modul în care decurge proiectul privind modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo din Centrul Vechi al orașului. 

Lucrările care se realizează acum în Parcul Central avansează, iar firma care le execută estimează că în jurul datei de 15 mai, vor începe și pe tronsonul cuprins între Casa Albă și Hotelul Aurora. Această zonă va fi închisă traficului rutier începând cu această dată, dar NU va fi închisă și pentru pietoni, păstrându-se un coridor de trei metri pentru accesul pietonal.  În zona dintre hotelul Aurora și Hotelul Dana II traficul rutier se va desfășura pe două benzi. 

,,Strategia noastră privind centrul istoric al municipiului Satu Mare include extinderea spațiilor pietonale, prin care orașul să devină mai prietenos cu locuitorii săi și mai atractiv pentru turiști.  Nu există proiecte mari care să nu deranjeze, orice proiect mare pe care îl faci generează un deranj, obiectiv sau subiectiv. Care apar atunci când ataci probleme vechi, nerezolvate. Dacă nu vrei să deranjezi pe nimeni nu vei face mare lucru. Important este să avem puterea să mergem mai departe pentru că majoritatea sătmărenilor își doresc schimbarea la față a orașului”, a spus primarul Kereskényi Gábor. 

Pentru a compensa reducerea locurilor de parcare, precum și blocarea de către deputatul Adrian Cozma a parcării subterane din Piața Libertății, Primăria a găsit soluții alternative. Proiectele privind construcția a două parcări supraterane pe străzile Mihail Kogălniceanu și Decebal sunt în licitație, iar din fonduri private sunt în curs de amenajare altele două pe str. Petőfi Sándor și Mihail Kogălniceanu, cu o capacitate de peste 200 de locuri.
Dialogul cu proprietarii de afaceri din zona Pieței Libertății va continua, Primăria așteptând în continuare propuneri privind bunul mers al proiectului.