APARATURĂ ȘI INSTRUMENTAR MEDICAL, ACHIZIȚIONATE DIN BUGETUL LOCAL
APARATURĂ ȘI INSTRUMENTAR MEDICAL, ACHIZIȚIONATE DIN BUGETUL LOCAL
Primăria și Consiliul Local Satu Mare continuă să susțină sistemul medical sătmărean, venind încă o dată în sprijinul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a Secției de Urologie.

 Secția de Urologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare are, începând de astăzi o nouă aparatura de endoscopie urologică, instrumente de ultimă generație, achiziționate de Primăria și Consiliul Local Satu Mare. Valoarea aparaturii și instrumentelor medicale este de 462.725 lei. 


,,Sănătatea este un domeniu prioritar. Primăria și Consiliul Local Satu Mare sunt alături de Spitalul Județean Satu Mare, de medicii și personalul medical care trebuie să aibă aparatură modernă pentru a-și desfășura activitatea profesionist. Secția de Urologie este una performantă, cu rezultate remarcabile, cu medici profesioniști în care sătmărenii au încredere. Este normal și firesc să ne implicăm și am fost mereu deschiși să alocăm sume din bugetul local pentru a veni în sprijinul sistemului de sănătate sătmărean. Astfel, cetățenii municipiului nu sunt nevoiți să se deplaseze în alte orașe pentru a se trata, iar dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice este un câștig pentru întreaga comunitate sătmăreană”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. 


Aparatura folosită de echipa medicală pentru endoscopia urologică joasă era uzată, fiind nevoie urgentă de achiziționarea unei noi.  


,,Sunt instrumente de ultimă generație care le completează pe cele pe care le avem deja. Aparatura se utilizează pentru intervenții endoscopice, stricturi uretrale, litiază vezicală, tumori vezicale, adenom de prostată, litiaza ureterală. Aparatura pe care am avut-o era uzată. Eram puși în situația de a nu mai putea să ne desfășurăm activitatea. A fost foarte mare nevoie de aceasta dotare care reprezintă o gură de oxigen și ne dă siguranța că îi vom putea trata așa cum se cuvine pe toți pacienții care au nevoie de intervenții de endoscopie urologică joasă”, a declarat dr. Cristian Rusu, șeful Secției de Urologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare.
Anii trecuți a fost achiziționată aparatură medicală performantă pentru secția Cardiologie și Urologie, precum și un aparat modern performant pentru secția de Obstetrică-Ginecologie prin care se pot depista încă din stadii precoce formele de tumori și cancere ginecologice.