Orvosi segédeszközök a Sürgősségi Kórháznak
Orvosi segédeszközök a Sürgősségi Kórháznak
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács továbbra is támogatja a szatmári egészségügyi rendszer fejlesztését, melynek részeként most a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Urológia osztálya számára szerzett be egy fontos orvosi segédeszközt.

A mai naptól kezdődően egy modern, a technika legújabb fejlesztéseivel felfelszerelt urológiai endoszkóp kezdte meg működését a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Urológiai osztályán, amelyet a polgármesteri hivatal és a helyi tanács vásárolt meg további orvosi segédeszközökkel együtt összesen 462.725 lej értékben.

 
„Az egészségügy számunkra kiemelt fontosságú terület, ezért lehetőségeink szerint támogatjuk a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat. Tudjuk, hogy napjainkban a megfelelő diagnosztika és kezelés  alapfeltétele a modern felszerelés. Az Urológia osztály jól felszerelt, eredményeik pedig vitathatatlanok, nem véletlenül fordulnak hozzájuk bizalommal a szatmáriak. Mi mindig nyitottak voltunk a szatmári egészségügyi rendszer támogatására a saját költségvetésből. Fontosnak tartjuk, hogy a helyi lakosságnak ne kelljen más városokba utazniuk a megfelelő diagnosztikáért vagy kezelésért. Az egészségügyi befektetések közös érdekünk, megvalósulásukkal pedig mindannyian nyerünk” – nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.


Az Urológia osztály az elmúlt időszakban is rendelkezett urológiai endoszkóppal, ám felette nem csak az idő járt el, hanem számos technikai újdonság is alapfelszereléssé vált, így nagyon itt volt az ideje egy új berendezés megvásárlásának.  


„Az új endoszkóp kiegészíti, de legtöbb esetben teljes egészében helyettesíti a már meglévőt. Sokrétűen tudjuk használni, az endoszkópos eljárások mellett húgycsőszűkületek, hólyagkövesedés, hólyagdaganatok, prosztataadenóma, húgycsőkövesedés esetén. Az eddig rendelkezésünkre álló berendezés elöregedett, nagy szükség volt a cseréjére, hiszen ettől függ nagyban az osztályunk működése. Az új berendezésnek köszönhetően pedig továbbra is magas színvonalú ellátásban részesíthetjük pácienseinket” – magyarázza dr. Cristian Rusu osztályvezető főorvos. 


Az utóbbi években a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács modern gyógyászati és diagnosztikai berendezéseket vásárolt a Kardiológia és az Urológiai osztálynak, a Nőgyógyászat pedig egy olyan berendezéssel gazdagodott, melynek segítségével már korai stádiumban felismerhetők a specifikus daganatos megbetegedések.