Au fost înlocuite corpurile vechi de iluminat public cu unele LED pe 36 de străzi
Au fost înlocuite corpurile vechi de iluminat public cu unele LED pe 36 de străzi
1659 corpuri LED se montează pe 119 străzi din municipiu printr-un proiect finanțat de AFM

Primăria Municipiului Satu Mare are în derulare contractul finanțat de Agenția Fondului de Mediu (AFM) intitulat "Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public a municipiului Satu Mare, zona Nord-Est". Prin acest proiect se schimbă corpurile vechi de iluminat public cu corpuri LED. Sunt cuprinse în proiectul mai sus menționat 119 străzi pe care se montează în total 1659 corpuri LED. Valoarea investiției este de 4.550.345,95 lei + TVA.


Corpurile LED au un sistem de telegestiune care permite setarea de la distanță a parametrilor principali ai sistemului de iluminat public pentru a atinge o eficiență și mai ridicată (de exemplu noaptea într-un anumit interval orar se poate reduce cu X% puterea corpurilor de iluminat). Principalul beneficiu al investiției este eficiența energetică și costurile de întreținere mai mici pe termen lung, datorită fiabilității tehnologiei LED. Garanția acordată de executantul lucrării, Flash Lighting Services SA, este de 10 ani pentru corpurile LED și sistemul de telegestiune, respectiv 5 ani pentru lucrările executate.

 

În momentul de față, circa 50% din municipiu are iluminatul public bazat pe tehnologie LED, iar procentajul nu cuprinde proiectul mai sus menționat. După implementarea acestui proiect, procentajul va crește la 70%.

 

În ultima săptămână au fost schimbate corpurile de iluminat public vechi cu LED pe următoarele străzi: Fragilor, Crasna, Iuliu Hossu, Ioan Slavici, Crișan, Grigore Ureche între strada Crișan și Fabricii, Mileniului între George Coșbuc și Mihai Viteazul și Corvinilor între Calea Traian, str. Iuliu Hossu, Plevnei, Alexandru Vlahuță, Dealului, Oltului, Ialomiței, Calea Odoreului, Botizului, Șoimoșeni, Bulevardul Henri Coandă, Bulevardul Traian, strada 1 Decembrie 1918, Aurel Popp, Piața Eroilor Revoluției, strada Gheorghe Șincai, strada Mircea cel Bătrân, Decebal, Cetății, Ion I.C. Brătianu, Doina, Ion Budai Deleanu, Samuel Micu Klein, Mihai Eminescu, Mioriței, Costache Negruzzi, strada 24 Ianuarie, Piața Romană, Nicolae Bălcescu și Tudor Vladimirescu.