×
OBIECTIVE CULTURALE
OBIECTIVE CULTURALE
Pe cele două maluri ale Someșului se simt acasă românii, maghiarii, șvabi, evrei, ucrainieni și alții. Această diversitate culturală și-a lăsat amprenta asupra patrimoniului construit, asupra vieții culturale și cotidiene. Conservarea și protejarea clădirilor ce fac parte din patrimoniul municipiului Satu Mare a fost un deziderat important pentru administrația publică locală.

Dintre clădirile care îmbogățesc patrimoniul cultural al orașului, unde se pot organiza evenimente culturale, conferințe și întâlniri, menționăm Casa Meșteșugarilor, Centrul Tehnologic și Casa Verde.

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Sătmărenii pot admira baticuri de pe meleagurile județului nostru, precum și din alte județe ale țării
Fashion's Night Out 2023 a reunit 7 designeri sătmăreni: Andreea Blaga, Cristina Mureșan, Evelyn Merkli, Karra Launi, Liana Szilagyi, Mia Ardelean și Nicoleta Bura și creatoarea Mihaela Cîrlugea din Cluj-Napoca
Asociația Autism Baia Mare organizează la Casa Verde, în sala de conferințe, ateliere de creație și cofetărie (masterclass) pentru persoanele strămutate forțat din Ucraina, copii și adulți. Masterclass-urile sunt realizate de mămici și bunici din Ucraina.
Remember GMZ125 aduce în fața publicului manuscrise - scrieri literare, publicistice, corespondență, însemnări, afișe ale pieselor și articolelor din periodice, inclusiv din revista ,,Icoane maramureșene”.
Expoziția este deschisă publicului până în 27 octombrie.
Aniversăm 125 de ani de la nașterea lui George Mihail-Zamfirescu, dramaturg, prozator, poet, publicist și traducător, un talent robust, un zugrav iscusit de caractere şi moravuri, un om modest, ca orice om valoros, care care a marcat viața culturală sătmăreană și a contribuit la formarea tinerelor generații.