Casa Meșteșugarilor, gazda Galei de premiere a proiectelor "ONG de exercițiu"
Casa Meșteșugarilor, gazda Galei de premiere a proiectelor "ONG  de exercițiu"
Copiii din Satu Mare și Baia Mare au sărbătorit reușita alături de numeroși invitați, asociații și organizații implicate pe scena asistenței sociale.

Miercuri, 31 ianuarie 2024, Casa Meșteșugarilor a găzduit Gala de  premiere  a  proiectelor  "ONG  de exercițiu", un eveniment festiv ce a fost conturat de Asociația Stea Satu Mare și Asociația Pirita Children din Pirita, Baia Mare, ca o ocazie unică de recunoaștere a celor mai impactante proiecte de solidaritate realizate de copiii și tinerii din comunitățile vulnerabile din Sătmărel (Satu Mare) și Pirita (Baia Mare). 

 

Copiii și tinerii din cele două comunități au fost implicați în ultimii doi ani de echipele educative ale Asociației Stea și Pirita Children în Programul "ONG  de  exercițiu". Dacă în primul an, beneficiarii au învățat despre societatea civilă și au cunoscut îndeaproape ONG-uri locale, reușind să își contureze propriile proiecte și programe, în al doilea an au trecut efectiv la punerea lor în aplicare în comunitate. În cadrul galei au fost scoase în evidență rezultatele remarcabile ale proiectelor, iar copiilor le-au fost recunoscute eforturile, simțind că au în continuare susținere pentru a se implica active în acțiuni civice. 

 

Printre cele mai de impact initiative ale copiilor din Sătmăren se numără: „Cățelușii fericiți” prin care aceștia au reușit să strângă 160 de kilograme de hrană pentru cățeii fără adăpost, proiectul  „Pentru  o  lume  mai  bună”  prin care au  dăruit  ghiozdane  echipate preșcolarilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, „Ajutoarele naturii” în cadrul căruia au plantat 20 de puieți de arbori și au instalat în pădurea Crucișor din cadrul Ocolului Silvic Borlești hrănitoare biodegradabile cu semințe pentru păsări; proiectul „Ajutor pentru un nou viitor” prin care au gătit și au oferit o masa caldă pentru 52 de beneficiari ai Adăpostului de noapte și altele.