Az Iparosotthon adott otthont a civil szervezeti projektek gálájának
Az Iparosotthon adott otthont a civil szervezeti projektek gálájának
Díjazták a szatmárzsadányi (Szatmárnémeti) és Nagybánya Pirita nevű nyomornegyedében élő hátrányos helyzetű fiatalok által megálmodott szolidaritási projektek legjobbjait.

Január 31-én, szerdán a szatmárnémeti Iparosotthonban zajlott a civil szervezeti projektek díjazással egybekötött gálája, a szatmárnémeti Stea Egyesület és a nagybányai Pirita Children Egyesület szervezésében. Ez alkalommal díjazták a szatmárzsadányi (Szatmárnémeti) és Nagybánya Pirita nevű nyomornegyedében élő hátrányos helyzetű fiatalok által megálmodott szolidaritási projektek legjobbjait.

A szatmárzsadányi (Szatmárnémeti) és Nagybánya Pirita nevű nyomornegyedében élő, hátrányos helyzetű fiatalok az elmúlt két évben sokat tanultak a civil szervezetek működéséről. Az első évben megismerték a helyi civileket és kidolgozták saját projektjeiket, a második évben pedig áttértek az ötletük gyakorlatba ültetésére. A gála keretében díjazták a fiatalok megvalósításait, elismerték a civil szervezeti munkába fektetett energiájukat és további támogatásról biztosították őket.

A legjelentősebb szatmári projektek között említhetjük, hogy a fiatalok a kutyamenhelynek 160 kilogramm kutyatápot gyűjtöttek, a speciális oktatási rendszerben tanuló óvodásoknak tanszereket és iskolatáskát ajándékoztak a tanévkezdéshez, a hajléktalanszálló 52 kedvezményezettjének pedig meleg ételt biztosítottak.