Servicii pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate
Servicii pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate
Primăria Municipiului Satu Mare oferă o serie de servicii în cadrul Centrului Multifuncțional Alter Ego și al Centrului Social Prichindel

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Direcția de Asistență Socială, se asigură că toți copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate rămân acasă în deplină siguranță, având parte de îngrijire și ocrotire. 


Peste 400 de copii din municipiul Satu Mare au unul sau ambii părinți plecați la muncă peste hotare. 


În cazul ambilor părinți plecați sau a părintelui unic întreținător, Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare, obligă părintele să notifice DAS înainte de a pleca efectiv din țară, să specifice în grija cui rămâne copilul pe perioada absenței sale. 
Specialiștii din cadrul Biroului Protecție Socială al DAS Satu Mare evaluează familia în grija căruia rămâne copilul și se asigură că acesta are parte de toate condițiile pentru a se dezvolta și a crește frumos.  


Pentru a răspunde nevoilor copiilor care au părinți plecați, prin Direcția de Asistență Socială, Primăria Municipiului Satu Mare oferă o serie de servicii în cadrul Centrului Multifuncțional Alter Ego și al Centrului Social Prichindel. 


În aceste centre, copiii, precum și cei în grija cărora rămân ei,  beneficiază de servicii de consiliere psihologică și socială, având parte în același timp de sprijin educațional pentru prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea rezultatelor școlare.