La finele săptămânii, muzica stradală va răsuna în Satu Mare
La finele săptămânii, muzica stradală va răsuna în Satu Mare
În 12-14 iulie are loc ediția cu numărul 10 a celui mai colorat festival al verii - Street Music Festival

În acest final de săptămână, orașul nostru va găzdui o explozie de sunet și culoare. În perioada 12-14 iulie, sătmărenii sunt invitați la o nouă ediție a unui renumit eveniment, pentru al zecelea an consecutiv, Street Music Festival Satu Mare.

Momentele artistice vor fi puse în scenă în diferite puncte din centrul orașului. În cadrul festivalului, timp de 3 zile, în 6 locații diferite, vor sosi 22 de artiști din 12 țări, susținând nu mai puțin de 100 de spectacole pentru public. Alături de sătmăreni, sunt așteptați să ia parte la spectacole și numeroși turiști.

Vor fi prezenți la Street Music Festival 2024 muzicieni și formații, artiști stradali recunoscuți pe plan internațional din 12 state, Argentina, Australia, Brazilia, Cehia, Estonia, Franța, Ungaria, Italia, România, Spania, Elveția și Slovacia.
 
Cu ocazia aniversării a 10 ani de Street Music Festival, revin în fața publicului câțiva dintre artiștii care s-au bucurat de mare succes în rândul publicului de la prima ediție încoace, amintindu-I aici pe  Aliatrix (Cehia), Cezar Habeanu (România), The Fire Ninja (Australia), Martin Harich (Slovacia), Moses Concas (Italia), Kuma Band (Argentina).
 
Vor evolua la Satu Mare Kuma Band (Argentina), PVC (Franța), Moses Concas (Italia), Martin Harich (Slovacia), Siselabonga (Elveția), Surfin’Clair and The Whisky Rockets (Italia), Joulence (Ungaria), Cezar Habeanu (România). Spectacole cu fireshow vor fi oferite de The Fire Ninja (Australia) și Aliatrix (Cehia). Linia artistică va fi creată de Anna Krazy (Estonia), Nina Theatre (Italia), La Compagnia Beghere (Italia), Diogo Alvares (Brazilia), Mauro Wolynski (Spania) respectiv Ștefan Florescu (România). În curtea Muzeului de Artă, asemeni anilor precedenți, DJ-ii vor asigura o atmosferă minunată, vineri Dubase și K-Lu, sâmbătă Shorty și Innerstorm, iar duminica New Disorder și Funky Disco.


Ceea ce face cu adevărat unic evenimentul Street Music Festival, este faptul că spectacolele se desfășoară în mai multe locații din oraș. În cadrul ediției aniversare, spectacolele muzicale și artistice pot fi urmărite în nu mai puțin de 6 locații, scenele purtând denumirea sponsorilor principali ai evenimentului, astfel: scena principală poartă denumirea de Scena DRÄXLMAIER și se regăsește pe Pasajul Corneliu Coposu. Street Music Festival se mută înapoi în Piața Libertății, unde vor fi amplasate scenele Kreativ, Ecomatrix și TransPink. Scena Yard se va regăsi în curtea localului Red Hat Yard (vechea Breaslă a Cizmarilor), în timp ce zona de relaxare (chill zone) va fi și anul acesta în curtea Muzeului de Artă Satu Mare (cunoscută și sub numele de Casa Vécsey).

În toate cele trei zile de festival, spectacolele încep la ora 19.00 și se încheie după miezul nopții.


Street Music Festival este un eveniment organizat și finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsor principal - DRÄXLMAIER Satu Mare, sponsorii scenelor: Kreativ, TransPink, Ecomatrix, Yard. Un eveniment susținut de Consiliul Județean Satu Mare.