Cultura ne unește! Continuăm proiectele pe care le implementăm cu partenerii din Ucraina
Cultura ne unește! Continuăm proiectele pe care le implementăm cu partenerii din Ucraina
Conducerea Primăriei a primit miercuri, 3 august, vizita delegației din orașul Ujgorod, din care au făcut parte viceprimarul orașului, Vasyl Pynzenyk, reprezentanți ai administrației locale Ujgorod, precum și reprezentanți ai Teatrului Ujgorod.  

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre stadiul proiectului prin care se reabilitează Sala Studio "Acs Alajos" a Teatrului de Nord Satu Mare, respectiv sala mică a Teatrului "Yuri Augustine și Eugene Sherehiy" din Ujgorod.
 
Din cauza pandemiei și a conflictului din Ucraina, echipa de implementare a proiectului a întâmpinat dificultăți, însă partenerii din Ucraina susțin că proiectul se află acum în linie dreaptă și sunt motivați să finalizeze lucrările până în primăvara anului viitor. 

,,Doresc să mulțumesc conducerii Primăriei pentru sprijinul acordat orașului Ujgorod care a trebuit să ofere găzduire și adăpost persoanelor care au fugit din calea războiului. Pandemia și situația de război din Ucraina ne-a adus provocări și în privința implementării acestui proiect, dar suntem motivați și optimiști să finalizăm acest proiect deosebit de important pentru teatrul din Ujgorod și pentru viitorul cultural al orașului nostru care trebuie să rămână deschis oportunităților”, a subliniat viceprimarul orașului Ujgorod, Vasyl Pynzenyk.

Pe de altă parte, conducerea Primăriei, reprezentată de viceprimarul Gheorghe Stan și administratorul public, Maskulik Csaba, a vorbit despre importanța acestui proiect pentru comunitatea sătmăreană și pentru activitatea Teatrului de Nord și a subliniat că Satu Mare va continua să rămână un partener al orașului Ujgorod, mai ales în această perioadă dificilă pentru întreaga comunitate de acolo. 

Lucrările la Sala Studio au demarat în primăvara acestui an și se preconizează că vor fi  finalizate la începutul anului viitor. Prin acest proiect se reabilitează și se modernizează atât sala în care au loc spectacolele de teatru, cu locurile rezervate publicului, cât și spațiile adiacente, fațada clădirii istorice, sistemele de iluminat și de sunet care vor răspunde așteptărilor din secolul XXI. Valoarea totală a proiectului este de 1.002.980 euro, din care 564.640 euro au fost alocați pentru partea sătmăreană.