A kultúrának nincs határa! Folytatjuk a kárpátaljai partnereinkkel közös projekteket.
A kultúrának nincs határa!  Folytatjuk a kárpátaljai partnereinkkel közös projekteket.
 Augusztus 3-án, szerdán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban az ukrajnai Ungvár képviselői, élükön a város alpolgármesterével, Vaszil Pynzenyk úrral voltak jelen.

A szakmai megbeszélésen megvitatták a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Stúdióterem korszerűsítésének jelenlegi állását, valamint az ungvári Jurij Augustine és Eugene Serehiy Színház kistermét korszerűsítő projekt stádiumait.

A pandémia és az ukrajnai konfliktus miatt a projektet levezénylő csapat több nehézségekbe is ütközött, ennek ellenére sikerült tartani a tervezett ütemtervet, és a következő év tavaszára befejeződhetnek a munkálatok.

„Szeretnék köszönetet mondani Szatmárnémetinek az Ungvárnak nyújtott támogatásért, amely során szállást és menedéket biztosítottak a háború elől menekülteknek. A világjárvány és az háborús helyzet kihívásokat teremtett számunkra, de biztosak vagyunk abban, hogy sikerül tartanunk a határidőket” - hangsúlyozta  a találkozó során Vaszil Pynzenyk alpolgármester.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal részéről Gheorghe Stan alpolgármester és Maskulik Csaba városmenedzser a pályázat fontosságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy Szatmárnémeti továbbra is támogatja Ungvárt, és segítő partnere marad ebben a különösen nehéz időszakban.

Az Ács Alajos Stúdióterem munkálatai ez év tavaszán kezdődtek, és várhatóan jövő év elején fejeződnek be. Ezzel a projekttel korszerűsítik a színházi előadásoknak helyet adó, a közönség számára fenntartott ülőhelyekkel rendelkező termet, a szomszédos termeket, a műemlék épület homlokzatát, a 21. század elvárásainak megfelelő világítás- és hangrendszereket. 

A projekt összértéke 1 002 980 euró, amből 564 640 euró a szatmári rész.