UJGOROD – UCRAINA
UJGOROD – UCRAINA

Ujhorod este un oraș aflat în vestul Ucrainei, aproape de granița cu Slovacia și Ungaria. Orașul are o populație de 112.447 locuitori (conform datelor din anul 2017).
Existând un interes constant pentru întărirea și dezvoltarea colaborării economice, tehnico-științifice și culturale între cele două orașe, fostul primar al orașului Satu Mare, domnul Iuliu Ilyés și primarul orașului Ujhorod de pe acea vreme, domnul Rátusnyák Sergei au semnat un acord de colaborare între autoritățile locale ale celor două orașe în data de 4 mai 2006. 

Prin acest acord părțile își manifestă interesul de a dezvolta și diversifica relațiile și comunicarea în domeniul umanitar, cultural și economic prin acțiuni de coordonare de interes comun. Prin acest parteneriat cele două orașe sprijină prevederile Cartei Europei privind guvernarea locală precum și relațiile și contactele bilaterale între asociațiile civile, culturale și naționale, între grupuri reprezentative pentru activități de artă și creație, instituții sociale, organizații sportive și colective, instituții publice de învățământ și sanitare , familii și cetățeni din cele două orașe.