𝟏𝟓 𝐈𝐀𝐍𝐔𝐀𝐑𝐈𝐄 - 𝐙𝐈𝐔𝐀 𝐄𝐌𝐈𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔- 𝐙𝐈𝐔𝐀 𝐂𝐔𝐋𝐓𝐔𝐑𝐈𝐈 𝐍𝐀𝐓̦𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐄
𝟏𝟓 𝐈𝐀𝐍𝐔𝐀𝐑𝐈𝐄 - 𝐙𝐈𝐔𝐀 𝐄𝐌𝐈𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔- 𝐙𝐈𝐔𝐀 𝐂𝐔𝐋𝐓𝐔𝐑𝐈𝐈  𝐍𝐀𝐓̦𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐄
Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a participat la manifestările organizate în municipiul Satu Mare, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

În fiecare an, pe 15 ianuarie, îl omagiem pe cel mai mare poet român, Mihai Eminescu și totodată marcăm Ziua Culturii Naționale.

Evenimentul a debutat la Catedrala Greco – Catolică „Sfinții Mihail și Gavril” Satu Mare unde a fost susținut o evocare despre: „Petru Bran – primul dascăl de limbă românească din Satu Mare”.Au fost depuse jerbe de flori la bustul lui Petru Bran, la bustul poetului național din fața Colegiului Național „Mihai Eminescu” și la Monumentul Limbii Române.

Centrul Cultural ,,G.M.Zamfirescu” a marcat Ziua Culturii Naționale prin organizarea unui eveniment dedicat tinerilor, alături de grupul Poethree.  

Cei trei membrii ai grupului au susținut performance-uri de poezie și literatură, au discutat cu liceenii sătmăreni despre cultură, literatura națională, poezie și alte teme.
 Și în acest an am dorit să promovăm literatura și poezia ca mod de exprimare a tinerilor, pe care îi îndemnăm să citească.  Le mulțumim și partenerilor noștri de la Asociația SamStudia pentru cărțile pe care le-au adus, Bibliotecii Județene pentru locație și celor de la CARU' MARE pentru gustările oferite participanților! 

Cultura este "cartea de vizită" care nu își va pierde niciodată valoarea.