10 octombrie, Ziua internațională a persoanelor fără adăpost
10 octombrie, Ziua internațională a persoanelor fără adăpost
15 beneficiari ai Adăpostului și-au găsit un loc de muncă și s-au mutat în chirie, alți trei s-au mutat în locuință socială și patru au fost reintegrați în familie

În fiecare an, în 10 octombrie este marcată Ziua internațională a persoanelor fără adăpost. 

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Direcția de Asistență Socială, vine permanent în sprijinul celor aflați la nevoie, apreciind în munca din domeniul social și implicarea și sprijinul asociațiilor nonguvernamentale și al sătmărenilor care ne comunică situațiile grave identificate în oraș. 

Azi, la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – au avut loc o serie de activități dedicate oamenilor care nu au un acoperiș deasupra capului, celor 55 de beneficiari ai Adăpostului. Alături de beneficiari s-a aflat și sătmăreanul cu suflet mare care și-a dorit anul acesta să facă o faptă bună și a contribuit la renovarea fațadei clădirii Centrului Social de Urgență pentru Adulți. Îi mulțumim și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității noastre. Fațada completează realizările din interiorul clădirii, Primăria Municipiului Satu Mare renovând și modernizând spațiul interior al Adăpostului și îmbunătățind astfel condițiile de viață ale beneficiarilor.  

Prin toate evenimentele organizate de Ziua internațională a persoanelor fără adăpost se dorește tragerea unui semnal de alarmă asupra acestei categorii defavorizate. Reamintim faptul că primn activitățile de zi cu zi, cu sprijinul colectivului, beneficiarii învață ce e de făcut pentru a avea o viață independentă, să își creeze un drum în viață prin reintegrare socială și profesională.

În ultimii doi ani, 15 beneficiari ai adăpostului și-au găsit un loc de muncă și s-au mutat în chirie. Alți patru au fost ajutați să se reintegreze în familie, iar trei beneficiari s-au mutat într-o locuință socială. În prezent, în Centrul Social de Urgență pentru Adulți se află 55 de persoane, 60% fiind persoane vârstnice, cu dizabilități sau pensie de boală, 30% persoane apte de muncă – din care 10% lucrează, iar celelalte sunt în căutarea unui loc de muncă și 10% sunt persoane cu probleme de dependență sau afecțiuni psihice, fără venituri.