×
DOMENIUL PUBLIC
ZONE VERZI
ZONE VERZI

Până în luna august 2018 spațiile verzi din municipiul Satu Mare au fost împărțite în două loturi mari. Acum, spre deosebire de anii precedenti, orașul are 10 loturi, care sunt îngrijite de 5 firme. Astfel, există un control mai riguros, iar concurența firmelor aduce îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea lucrărilor de întreținere.

  În fiecare an sunt plantați peste 1.342 de arbori și arbuști, peste 4.000 metri de gard viu.

În 2017 a fost întocmit și finalizat Registrul Local al Spațiilor Verzi, care cuprinde inventarierea terenurilor ocupate de spatii verzi, evidențierea tipului de proprietate și a modului de administrare a acestor terenuri, precum si descrierea caracteristicilor cantitative și calitative ale vegetației de pe aceste terenuri. Acordăm o importanță deosebită reabilitarea și extinderea spaţiilor verzi, precum și activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. 

 

Accesează aici Registrul Spațiilor Verzi

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Ultima campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), prin care Asociația ,,Copacul vieții” dorește să sprijine Primăria Satu Mare alături de Alpin SRL, Asociația ,,RECOLAMP” și SC Waste Management Smart Solutions București, în atingerea țintei la reciclare a deșeurilor electrice și electronice de 65%, a avut loc sâmbătă 25 martie, la următoarele 4 puncte de colectare:
Acțiunea  continuă și în această săptămână, sâmbătă 25 martie între orele 10.00-13.00 .
În urma mobilizării masive a cetățenilor, în decurs de numai trei ore, s-a colectat o cantitate de 2,10 tone de DEEE.
Primăria Municipiului Satu Mare alături de Asociației ECOHUMAN ,, LIFE TREE” (Asociația Ecologică și Umanitară ,,Copacul vieții”) continuă și în luna martie acțiunile de colectare a deșeurilor electrice și electronice. 
Mulțumim tuturor sătmărenilor care în 7 ianuarie, în decurs de numai trei ore, au depus 1,8 tone de DEEE, din care aproximativ 50% reprezintă deșeurile voluminoase.
Sătmărenii sunt așteptați să scape de aceste deșeuri în cadrul primei acțiuni care va avea loc sâmbătă, 7 ianuarie.