×
DOMENIUL PUBLIC
ZONE VERZI

Până în luna august 2018 spațiile verzi din municipiul Satu Mare au fost împărțite în două loturi mari. Acum, spre deosebire de anii precedenti, orașul are 10 loturi, care sunt îngrijite de 5 firme. Astfel, există un control mai riguros, iar concurența firmelor aduce îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea lucrărilor de întreținere.

  În fiecare an sunt plantați peste 1.342 de arbori și arbuști, peste 4.000 metri de gard viu.

În 2017 a fost întocmit și finalizat Registrul Local al Spațiilor Verzi, care cuprinde inventarierea terenurilor ocupate de spatii verzi, evidențierea tipului de proprietate și a modului de administrare a acestor terenuri, precum si descrierea caracteristicilor cantitative și calitative ale vegetației de pe aceste terenuri. Acordăm o importanță deosebită reabilitarea și extinderea spaţiilor verzi, precum și activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. 

 

Accesează aici Registrul Spațiilor Verzi

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Inițiativa celor două orașe subliniază importanța proiectelor pentru extinderea spațiilor verzi și îmbunătățirea calității aerului în cele două orașe înfrățite și în regiune. Proiectul Crossbordair este derulat de orașul înfrățit Nyíregyháza, municipiul Satu Mare fiind partener al acestuia. 
Primăria Municipiului Satu Mare s-a alăturat campaniei „Curățăm România”, un  proiect derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, sub sloganul „O țară fără deșeuri abandonate!“. 
Vom continua și pe viitor să dăm viață municipiului! 
Tratamentele se vor desfășura cu substanțe aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide
Operatorul de salubritate Florisal va ridica deșeurile biodegradabile (inclusiv deșeurile verzi), doar la solicitarea cetățenilor, contra cost. Modificarea este impusă odată cu intrarea în vigoare a Legii 181/2020 privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile.
Primăria Municipiului Satu Mare reamintește sătmărenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, constituie contravenție și se sancționează!