ZECI DE AUTOVEHICULELE ABANDONATE PE DOMENIUL PUBLIC VOR FI RIDICATE
ZECI DE AUTOVEHICULELE ABANDONATE PE DOMENIUL PUBLIC VOR FI RIDICATE
Perioada în care vehiculele pot sta nefolosite în parcare a fost redusă considerabil printr-o propunere legislativă, de la un an la șase luni, după care pot fi considerate autovehicule abandonate. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi transportate și depozitate în spațiul amenajat situat pe str. Gara Ferestrău, nr. 2


Astfel, în perioada următoare vor fi ridicate 18 vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public. Ridicarea și depozitarea vehiculelor care ocupă locurile de parcare și afectează imaginea orașului vine după ce proprietarii somați să elibereze domeniul public au ignorat demersul Poliției Locale. Menționăm pe această cale că perioada în care vehiculele pot sta nefolosite în parcare a fost redusă considerabil printr-o propunere legislativă, de la un an la șase luni, după care pot fi considerate autovehicule abandonate. 


Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. În cursul anului trecut au fost somați 119 proprietari, dintre care doar 36 și-au ridicat mașinile de pe domeniul public, restul autovehiculelor urmând să fie ridicate în perioada următoare. 
Primăria Municipiului Satu Mare face apel la sătmăreni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Poliția Locală la numărul de Dispecerat 0361-919.