BAZIN DIDACTIC DE ÎNOT, LA SATU MARE
BAZIN DIDACTIC DE ÎNOT, LA SATU MARE
Bazinul didactic, construit de Compania Națională de Investiții în municipiul nostrum, va fi cel mai modern de acest fel din România, proiectul implementat la Satu Mare fiind unul pilot, pe care CNI îl va realiza apoi și în alte localități.

Joi, 23 februarie, a fost aprobată în Consiliul Local construcția unui bazin de înot didactic în municipiul Satu Mare. Investiția constă în construirea unui bazin de înot, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și o tribună de 124 locuri. Bazinul didactic de înot va putea fi utilizat atât de copii, în timpul orelor de sport, cât și de iubitorii de înot, în afara programului școlar.

„Investițiile în infrastructura sportivă au reprezentat o prioritate pentru noi. Acest bazin va fi destinate atât pentru sportul de performanță, dar și pentru elevi și amatorii de înot. După finalizarea bazinului vom face demersuri pentru înființarea unei clase de înot la LPS, dar și introducerea în programa școlară a înotului, în cadrul orelor de sport.  Totodată, bazinul va fi deschis și pentru sătmărenii care vor dori să practice înotul”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.