Resemnarea protocolului de înfrățire între Satu Mare și Wolfenbüttel, la 50 de ani de la înfrățire
Resemnarea protocolului de înfrățire între Satu Mare și Wolfenbüttel, la 50 de ani de la înfrățire
Municipiul Satu Mare și orașul Wolfenbüttel, la 50 de ani, au resemnat protocolul de înfrățire.

Municipiul Satu Mare și orașul Wolfenbüttel, la 50 de ani de la înfrățire. Legătura de prietenie a început în primăvara anului 1970, când în urma inundațiilor catastrofale din 14 mai, prietenii noștri din Wolfenbüttel au sărit în sprijinul populației sinistrate. Patru ani mai târziu, în 31 mai, s-a semnat protocolul de înfrățire a celor două orașe. 

Sâmbătă, după 50 de ani, protocolul de înfrățire a fost resemnat de primarul municipiului satu Mare Kereskényi Gábor și prim viceprimarul Thorsten Drahn orașului Wolfenbüttel, dar și a fostului primar al orașului german, Axel Gummert, și a fostului viceprimar Manfred Ammon, doi mari promotori ai relațiilor dintre cele două orașe înfrățite. La ceremonie au participat reprezentanți ai tuturor orașelor înfrățire și partenere cu municipiul Satu Mare: Beregovo, Nyíregyháza, Ujgorod, Rzeszów, Nagykapos și Gorlice.

„În toți acești 50 de ani ne-ați fost parteneri, prieteni, ați fost modele pentru noi. Am învățat cum să dezvoltăm comunitățile noastre, să ne construim un viitor în această parte a Europei. În 1970 ați fost primii care ne-ați sărit în ajutor, nu doar că ne-ați întins o mână de ajutor la necaz, dar mai ales ați dat dovadă de un curaj extraordinar pentru acele vremuri. Europa se schimbă și trebuie să ne gândim la viitorul nostru, la cum să facem din orașele noastre un loc mai bun, cum să facem ca locuitorii din Satu Mare și Wolfenbüttel să facă parte din acest proiect. Avem obiective comune, valori comune și împreună vom găsi și modalitățile de a comunica pentru ca oamenii să rămână alături de noi”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

„Relațiile dintre cele două orașe înfrățite au fost mereu de pe poziții de egalitate, bazate pe 2 principii: toleranța și respectul reciproc. Acum parteneriatul întră intr-o nouă etapă mai dinamică”, a spus prim viceprimarul orașului Wolffenbüttel.

În cele cinci decenii de înfrățire, fiecare dintre noi a promovat dialogul, schimbul cultural, experiența, solidaritatea și sprijinul reciproc.

 

La mulți ani prieteniei noastre bazate pe schimb de idei și bune practice în diverse domenii, initiative comune, dedicare și implicare!