UN NOU PROIECT ERASMUS , COORDONAT DE LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SATU MARE
UN NOU PROIECT ERASMUS , COORDONAT DE LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SATU MARE
Liceul cu Program Sportiv Satu Mare coordonează un proiect Erasmus + de mare amploare în care sunt implicate șase țări care vor colabora pentru o perioadă de trei ani: Cehia, Italia, Portugalia, Polonia, Turcia și România.

Deschiderea proiectului a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, în prezența conducerii Primăriei Municipiului Satu Mare. 

,,Mă bucur că suntem gazdele acestui eveniment și că avem ocazia să lansăm alături de Liceul cu Program Sportiv acest proiect Erasmus +.  Satu Mare este un oraș multicultural, un oraș ce se mândrește cu școli și instituții de cultură ce și-au făcut un renume pe plan național și internațional. Orice inițiativă sau proiect în care sunt implicate școli, organizații și asociații, voluntari, studenți și elevi este deschizătoare de drumuri și poate oferi oportunități de dezvoltare municipiului Satu Mare. Liceul cu Program Sportiv dovedește încă o dată că se implică serios și activ în educația tinerelor generații. Vă felicit pentru faptul că acest proiect a obținut cel mai înalt punctaj la nivel național, consolidând astfel seriozitatea și profesionalismul cadrelor didactice care se implică în activități extrașcolare. Mult succes în buna desfășurare a proiectului.”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. 

Despre proiect: 

Liceul cu Program Sportiv Satu Mare are onoarea de a coordona un proiect Erasmus+ de mare amploare. Intitulat YOUNG EUROPEANS – THE CREW – CREATIVE AND RESPONSIBLE ENVIRONMENT WARRIORS

“Tinerii Europeni – CREW – Luptători Creativi și Responsabili ai Mediului”, acest proiect va aduce laolaltă școli din șase țări europene, pentru a aborda problemele de actualitate cu care se confruntă societatea noastră în secolul XXI.

Pe o perioadă de trei ani, cuprinsă între 2023 și 2026, liceul din Satu Mare va colabora cu școli din Portugalia, Italia, Turcia, Polonia și Cehia pentru a explora și promova cunoașterea în mai multe domenii cruciale pentru viitorul tinerilor europeni.

Unul dintre obiectivele de bază ale acestui proiect vizează Incluziunea Socială, promovând o cultură educațională care să recunoască și să respecte diversitatea și să ofere tuturor elevilor șanse egale de dezvoltare. De asemenea, se va explora Digitalizarea în Procesul Instructiv-Educativ, cu scopul de a înțelege beneficiile tehnologiei digitale în procesul de învățare.

Proiectul va pune accent pe Reducerea Decalajelor de Învățare, identificând și implementând metode și strategii menite să combată decalajele educaționale. Subiectul Schimbărilor Climatice și Biodiversității va promova conștientizarea problemelor legate de mediul înconjurător și identificarea modalităților de acțiune eficiente în acest domeniu.

Nu în ultimul rând, proiectul va încuraja Reciclarea și Activitățile Ecologice, promovând o atitudine responsabilă față de mediu însoțită de practici ecologice sustenabile.