×
Autorizare comercială
Formulare şi acte necesare
  • Tel: 0261.702.540
  • Depuneri acte: prin Serviciu Relații cu Publicul / Online
  • Eliberări acte: luni-vineri: 09.00 - 15.00
Formulare şi acte necesare

Pentru diferitele categorii de activități economice, utilizarea în diverse scopuri a domeniului public sau alte necesități cu caracter comercial, actele necesare sunt enumerate în cadrul cererilor tip ce se pot descărca de mai jos.
ACTELE NECESARE POT DIFERI DE LA CAZ LA CAZ, nefiind necesare toate actele enumerate in cereri

 

Cererile, împreună cu documentele necesare (care nu sunt solicitate în original), pot fi depuse sau trimise la registratura instituţiei noastre ([email protected]) sau încărcate online accesând următorul link.

 

Taxele aferente solicitărilor sunt stabilite anual prin Hotărâre de Consiliu Local. Acestea pot fi achitate la caseria instituției noastre, sau online prin portalul ghiseul.ro sau virament bancar.

 

Informații concrete pentru fiecare caz în parte se pot obține personal la Serviciul Relații cu Publicul, sau prin email. 

 

AUTORIZAȚIA DE FUNCȚIONARECu privire la activitățile comerciale, ca urmare a adoptării Hotărârii Consiliului Local nr. 345/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea şi funcţionarea unităţilor comerciale în municipiul Satu Mare, unitățile economice de pe raza municipiului Satu Mare se REAUTORIZEAZĂ începând cu data de 01.01.2022. Acest fapt este necesar datorită faptului că autorizațiile de funcționare emise pe o perioadă lungă de ani sunt vizate anual, fără a se mai face dovada îndeplinirii modificărilor și clarificărilor legislative actuale. Hotarârea Consiliului Local nr. 345/2021 poate fi consultată  aici

Începând cu 01.01.2023 se va aplica VIZA anuală pe autorizații de funcționare emise pentru unitățile comerciale reautorizate conform celor de mai sus. 

 

 AUTORIZAȚIA TAXI - Cu privire la activitatea în regim taxi, în urma adoptării Hotărârii Consiliului Local nr. 461/2022 cu privire la noul Regulament de organizare și executare a serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Satu Mare, TOȚI TAXIMETRIȘTII AU OBLIGAȚIA DE A SE REAUTORIZA conform acestui nou regulament. Operatorii taxi (PFA, II, IF, SRL) au obligația de a obține autorizația de transport pe baza căreia vor putea apoi obține autorizația taxi pentru fiecare autovehicul dorit. Hotărârea Consiliul Local nr. 461/2022 poate fi consultata aici

Documente