Arany- és gyémántlakodalmas párok köszöntése
Arany- és gyémántlakodalmas párok köszöntése
Újabb 52, házassági évfordulóját ünneplő házaspárt köszöntött július 20-án immár hagyományosnak nevezhető rendezvényén a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amely során Kereskényi Gábor polgármester jubileumi oklevéllel és szimbolikus 1000 lejes pénzutalvánnyal köszöntötte a résztvevőket az emléknap alkalmából.

A Kossuth-kertben megtartott eseményen 43 aranylakodalmas (50 év) és 9 gyémántlakodalmas (60 év) pár ünneplésére került sor.

,,Az elismerő oklevél és a pénzjutalom egy szimbolikus gesztus részünkről, amely által a közösségünk nevében megköszönjük azokat az erőfeszítéseket amelyeket Szatmárnémetiért tettek. A megbecsülésünk és elismerésünk kifejezése, ugyanakkor köszönet is azért, hogy a hagyományos családi értékeket hirdetve példaképei a fiatalabb generációknak. Mert ÖNÖK eszményképei kell, hogy a legyenek a mai kor fiatal házaspárjainak, akik egy olyan közegben nevelkednek, amelyben az egykori családi értékek egyre inkább háttérbe szorulnak! Jó egészséget és sok örömet kívánok Önöknek, és még hosszú együtt töltött éveket a családjaik körében!” – fejtette ki ünnepi köszöntőjében Kereskényi Gábor.


A tavalyi év során a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 174 házaspárt köszöntött. Az utóbbi évek során a rendezvény hagyománnyá vált, az önkormányzat és a helyi tanács pedig a jövőben is folytatni kívánja.