EGYÜTT EGY ZÖLDEBB JÖVŐÉRT
A két város kezdeményezése kiemeli a zöldövezetek bővítését és a levegőminőség javítását célzó projektek fontosságát a két testvérvárosban és a régióban egyaránt. A Crossbordair projektet Nyíregyháza működteti, Szatmárnémeti pedig partnerként szerepel.

Szatmárnémeti és Nyíregyháza folytatja a két évtizede megkezdett testvérvárosi együttműködést. 
Ezúttal a két város polgármesterei, Kereskényi Gábor és Dr. Kovács Ferenc a „Pitypang” Bölcsődében találkoztak, azzal a céllal, hogy véghezvigyék közös projektjüket, melynek keretein belül a két testvérvárosban 100 fát ültetnek el. Összefogva a légszennyezés csökkentéséért, a CrossbordAIR project sikeres megvalósítását 10 facsemete szimbolikus földbe helyezésével ünnepelték.
Márciusban a határon átnyúló beavatkozások program egyik elemeként a polgármesterek közreműködésével 50 facsemetét ültettek el a Nyíregyházi Móra Ferenc és Móricz Zsigmond Általános Iskolák előtti közterületeken.


„Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a zöldövezeteknek, azok fenntartásának, bővítésének, valamint a szatmárnémeti közösségen belüli ökológiai nevelésnek. Évről évre törekedtünk karbantartani és újjáéleszteni a zöldövezeteinket. Csak a tavalyi évben több mint 1500 fát és cserjét ültettünk el Szatmárnémeti közterületein, a Nyíregyházával közösen megvalósított projekt pedig sikeresen kiegészíti eddigi erőfeszítéseinket és hozzájárul a település levegőminőségének javítására irányuló törekvéseinkhez. Nyíregyháza megbízható partnere városunknak, együttműködési kapcsolataink évről évre szorosabbak, ami többszörös hasznot hoz polgáraink számára.” – mondta Kereskényi Gábor polgármester a találkozón.