×
KÖZTERÜLET
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Akárcsak a korábbi években, idén is fertőtlenítve és rovartalanítva lettek a Timisului, a Târnavei, az Ostrovului, az Ősz (Toamnei) és a Lókert (Zefirului) utcai szociális lakások és azok környéke.
Szeptember 28–30. között a folyóvízekből összegyűjtött műanyag hulladék újrahasznosításának tematikáját feldolgozó interaktív kiállítás érkezik Szatmárnémetibe. Az egyedi tárlat a Régi Főterén a Római Katolikus Székesegyház előtti parkolóban lesz megtekinthető mindhárom nap 10.00–16.00 között.
Tisztelt szatmáriak!
Szeptember 14-től beindultak az első, európai uniós finanszírozásból létrehozott elektromos töltőállomások Szatmárnémeti öt pontján: a Táncsics Mihály (Bujorului) és a Várdomb (Decebal) utcákban, a Hegyi úton (Lucian Blaga sugárút), a Sugárúton (Traian sugárút), valamint a Decebal-híd melletti Római téren.
Az Európai Mobilitási Hét alkalmával országos szinten 65 város vesz részt a „Románia jegyre váltja a PET hulladékot” kampányban. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Szatmárnémeti városa is.
Ezen háromdimenziós gyalogátkelők lényege, hogy a zebrával párhuzamosan jelek kerülnek az úttestre, amelyek a féktávra megérkező autós számára olyannak tűnnek majd, mintha kőkocka lenne az úton, ezért ha egyébként nem lassított volna, ennek hatására automatikusan a fékre fog lépni.