,,EGYÜTT SZATMÁRNÉMETIÉRT” – EGY EGYEDI SZOCIÁLIS PLATFORM
,,EGYÜTT SZATMÁRNÉMETIÉRT” – EGY EGYEDI SZOCIÁLIS PLATFORM
Az állami intézmények, a civil szervezetek és az állampolgárok közötti együtműködést megkönnyítő és egyszerűsítő platformot hozott létre a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. 

A www.impreunasm.ro  célja a szociális szolgáltatások minőségének javítása, a rászorulóknak segíteni szándékozók tevékenységének az összehangolása, valamint az információk központosítása. Az összehangolt tevékenység a koronavírus-járvány miatti megszorítások alatt és az ukrajnai háborús konfliktus kirobbanásakor is rendkívül hasznosnak bizonyult.
 
A készenléti állapot és vészhelyzet idején 410 hívást regisztráltak a jelenleg is érvényes, 0748-109853-as telefonszámon, amely alapján összesen 981, többnyire 65 esztendő feletti személy részesült segítségnyújtásban.

Tekintettel arra, hogy a recesszió és az elszabadult energia árak miatt rendkívül nehéz télre számíthatunk, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szociális Igazgatóság a korábbi tapasztalatokat figyelembe véve egy platform létrehozásáról döntött, amiért ezúton is köszönet a Hitter Technologies-nek, akik ingyen és díjmentesen végezték el a fejlesztést. 

Ezúton is felkérjük a civil szervezeteket, hogy használják bátran a felületet, hiszen az adatok összehangolásával elkerülhetőek az átfedések, és sokkal gyorsabbá válhat a kiszolgálás. Szintén a platform használatával kérhetnek segítséget, vagy jelenthetnek bármilyen esetet a magánszemélyek is. 

A beérkezett kérelmeket a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság összesíti, a cél pedig az, hogy a nehéz időszakokban senki se maradjon segítség nélkül.
Az oldalon regisztrálhatnak azok a szatmáriak is, akik önkéntesek szeretnének lenni, tevékenységüket a Máltai Szeretszolgálat koordinálja, amely szervezet több évtizedes múlttal rendelkezik a szociális segítségnyújtás terén.