×
EURÓPAI UNIÓS ALAPOK
EURÓPAI UNIÓS ALAPOK
  • Tel: 0261-807550
  • E-mail: proiecte@primariasm.ro
2020-ban elkezdődött az európai uniós finanszírozású pályázatok gyakorlati kivitelezése. 215.302.977 lej értékű finanszírozási szerződés lett aláírva, amelyek megvalósítására a következő időszakban kerül sor. A tervek szerint a következő négy évben minden szatmárnémeti beruházásba fektetett 100 euróból 70 uniós forrásból származik majd.
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Az államtitkár asszony mostani látogatása új távlatokat nyit meg előttünk a folyamatban lévő projektek, valamint a következő támogatási időszakban leadható pályázatok esetében is. 
Válaszaik konkrétan befolyásolják városunk következő időszakát. Köszönjük az együttműködést!
4,244 millió lej összértékű, európai uniós projektből korszerűsítette a 7-es számú napközit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. A felújítást követően új, időszerű bútorzatot kapott az intézmény, amelynek ezt követően a fenntartási költségei is csökkenek majd, miközben egy több mint 120 éves épület kapott új arculatot a történelmi városközpontban.
Pályázati lehetőségekről egyeztetett ma a Szatmárnémeti tanügyi intézmények igazgatóival Kereskényi Gábor polgármester, mivel az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében a tanügyminisztériumnál a közeljövőben pályázni lehet a tanintézetek bútorokkal, didaktikai anyagokkal és digitális eszközökkel való felszerelésére. 
A projekt megnyitójára ma került sor a Nemzeti Környezetvédelmi Kutató és Fejlesztő Intézet vezetőinek jelenlétében, amely intézmény az önkormányzat partnere a projekt lebonyolításában.
További 11 szerződést írt alá a mai nap folyamán Bukarestben az Országos Helyreállítási és Reziliencia Terv keretén belül Maskulik Csaba városmenedzser összesen 44 millió lej értékben.