Gyémánt- és aranylakodalmat ünneplő házaspárok köszöntése
Gyémánt- és aranylakodalmat ünneplő házaspárok köszöntése
Kedden az Iparosotthon volt a helyszíne a kerek évfordulót ünneplő párok idei utolsó díjátadójának.

Kereskényi Gábor polgármester Adelin Cristian Ghiarfaş és Cristina Tămășan-Ilieș alpolgármesterekkel együtt jubileumi oklevelet és jelképes, 1000 lejes pénzjutalmat adott át az 50. házassági évfordulójukat ünneplő 118 párnak és a gyémánt évfordulót ünneplő 8 párnak.


„Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek önökkel, ebben a gyönyörű épületben, meggyőződésem, hogy az Iparosotthon rengeteg szép emléket idéz önökben. Sajnos egy olyan korban élünk, amikor az ilyen hosszú házasság már ritka mint a fehér holló, ezért nemcsak tisztelet jár önöknek, hanem kötelességünk ezt az életmodellt fiataljaink számára is követendő példaként felmutatni. A házasság és a család társadalmunk fontos alappillére, ezért mi, Szatmárnémeti önkormányzata köszönetet mondunk önöknek életpályájukért és mindazért, amit szeretett városunkért tettek. Ugyanakkor ígérem, hogy folytatni fogjuk az önök által megkezdett munkát, és Szatmárnémetit egy olyan várossá tesszük, ahol szeretünk élni, dolgozni, családot alapítani. Minderre azonban csak együtt, összefogással vagyunk képesek” — fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester, jó egészséget, sok örömet, boldogságot és áldott karácsonyt kívánva az ünnepelteknek.


A díjátadó programjában kulturális műsor is szerepelt, népdalokat adott elő Călin Borșe szatmári tárogatós és Cosmin Șerba — az Argus zenekar tagjai —, valamint Kánya Jázmin, a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákja.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal vezetése idén 221 gyémánt- és aranylakodalmat ünneplő házaspárt díjazott. Az 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok köszöntésének hagyományát a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács a jövőben is folytatni kívánja.