×
KULTÚRA, SPORT, IFJÚSÁG
CIVIL SZERVEZETEK

 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
A Szatmárnémeti Északi Színház is csatlakozott az #acces2edu-#go2school legújabb, immár második kiírásához. A projekt legfőbb célkitűzése az iskolaelhagyás csökkentése. 
Tovább bővíti önkéntesekből álló hálózatát a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, egy olyan szakemberekből álló, gyorsreagálású csapatot kialakítva, amely gyorsan és hatékonyan tud közbeavatkozni rendkívüli helyzetekben, katasztrófák, járványok, vagy háborúk esetén.
Megnyitotta kapuit Szatmárnémeti első Multifunkcionális Szociális Központja amely a fogyatékkal élők számára nyújt majd különböző szolgáltatásokat: többek között pszichológiai tanácsadást, fizikoterápiás és rehabilitációs kezeléseket, valamint iskola utáni oktatási tevékenységeket.
Augusztus 4-én, csütörtökön munkaülést tartott a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság által irányított Szociális Segélyezési Munkacsoport (GLASS). 
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a STEA Egyesület ismét a nyári táborozás örömét nyújtja a szatmári gyerekeknek. A 6 évtől idősebb fiatalok öt hétig ingyenesen vehetnek részt olyan tevékenységeken, amelyek révén játszva tanulnak meg hasznos dolgokat.
A Hans Lindner Alapítvány alapítóit és képviselőit, Hans és Brigitte Lindnert, Stephanie Lindnert, Patrick Ossiandert és Hermann Dorfnert fogadta július 15-én Kereskényi Gábor polgármester az alapítvány megalakulásának 25-ik évfordulója apropóján.