Munkamegbeszélés Hegedüs Csilla európai alapokért felelős államtitkárral
Munkamegbeszélés Hegedüs Csilla európai alapokért felelős államtitkárral
Elsősorban elektromos autóbuszok vásárlását, töltőállomások kialakítását, a tömbházak hőszigetelését, valamint szolgálati lakások építését (pedagógusoknak és orvosoknak) tervezi a városvezetés.

Miközben Bukarestben az Európai Bizottság elnöke aláírja a Románia által előterjesztett Országos Helyreállítási Tervet (PNRR), addig Szatmárnémetiben Hegedüs Csilla európai alapokért felelős államtitkárral közösen készülnek a megyeközpont és Szatmár megye vezetői a programhoz kapcsolódó projektek leadására.
 

„Köszönjük az államtitkár asszonynak a rendkívüli erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően a helyreállítási terv aláírásra kerül, és így Románia hamar hozzájut a gazdaság számára nélkülözhetetlen forrásokhoz”, jelentette ki Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.


Szatmárnémetiben jelentette be Hegedüs Csilla, az Európa Alapok Minisztériumának államtitkára: biztossá vált, hogy az Európai Unió helyreállítási alapjából 358 millió euróval támogatják azokat a romániai vállalkozásokat, amelyek a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek.


„Az érintett iparágak képviselőivel folytatott egyeztetéseim során – legyen szó a vendéglátó vagy textilipari egységekről - mindig azon a véleményen voltam, hogy országos stratégiára van szükség, amely ésszerűen és hatékonyan segíti az érintett vállalkozásokat”, fogalmazott a polgármester.