Nemzetközi kerékpárverseny Szatmárnémetiben
Nemzetközi kerékpárverseny Szatmárnémetiben
A romániai kerékpársport legfontosabb helyszíne lesz a következő két napban Szatmárnémeti, hiszen városunkból startol a sportág legfontosabb hazai versenye, a Turul României, amelyen 15 ország 130 sportolója és 24 profi sportklubja képviselteti magát.

A 55-ik alkalommal megszervezett verseny nemzetközi elismertségét és fontosságát hangsúlyozták mai sajtótájékoztatójukon Kereskényi Gábor polgármester, Novák Eduárd sportminiszter, Alexandru Ciocan szakszövetségi elnök, valamint a résztvevő sportolók, Emil Dima, Giotti Victoria Savini-Due és Daniel Crista is.
 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Szatmárnémetiből rajtol az idei körverseny, hiszen Románia legfontosabb versenyéről van szó. Komoly kihívás ez számunkra, hiszen egy nemzetközi sportesemény megfelelő lebonyolítása Szatmárnémeti népszerűsítéséhez is hozzájárul. Örülök, hogy a szatmáriak izgatottan várják ezt a rendezvényt, aminek egyik legjobb bizonyítéka, hogy több mint 200 versenyző jelentkezett a gyerekversenyre. Sok sikert kívánok minden csapatnak és részvevőnek” – nyilatkozta Kereskényi Gábor.


„Nagyon jól érezzük magunkat Szatmárnémetiben, ráadásul ez egy különleges év, hiszen az Eurosport közvetítése által több millió ember követheti figyelemmel a versenyt. Nagy siker ez a román kerékpározás számára és Szatmárnémeti részére is. A szövetség elnökével jómagam is többször résztvevője voltam a Román Körversenynek, így nemcsak szakmai, hanem erkölcsi kötelességünk is tovább vinni és fejleszteni a versenyt" – fejtette ki Novák Eduárd sportminiszter.


Alexandru Ciocan, a Román Kerékpáros Szövetség elnöke elmondta: „Köszönjük a szívélyes fogadtatást Szatmárnémetinek. Rendkívül fontos számunkra és nagyon örülünk annak, hogy 240-en jelentkeztek a gyermekversenyre. Egy ilyen, a pandémia által megnehezített időszak után ez egy plusz oxigén és egy plusz motiváció számunkra. A verseny célja nemcsak a kerékpározás népszerűsítése, hanem azoké a helyeké is, amelyre enélkül a verseny nélkül nem figyelnének fel az emberek. Köszönjük a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak a profi hozzáállást, nélkülük ez nem jöhetett volna létre."


A verseny elismertségének bizonyítéka az is, hogy az Eurosporton minden egyes szakasz napi összefoglalója adásba kerül, így akár 50 ország 100 milliós nézőjéhez is elérhet. 


A rendezvény szervezője a Román Kerékpáros Szövetség a Sportminisztériummal és az Auchan Retail Romániával közösen, fő partnereik pedig a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ.