Partnerség újabb határon átnyúló pályázatok elkészítéséhez!
Partnerség újabb határon átnyúló pályázatok elkészítéséhez!
A találkozó témája a jövőbeli határon átnyúló pályázatok leadása volt.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács újabb határon átnyúló pályázatok elkészítését tervezi a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatallal, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tanáccsal. Kovács Ferenc polgármester és Seszták Oszkár elnök úrral egyetértettünk abban, hogy a közeljövőben a zöld beruházásokra kell helyeznünk a hangsúlyt!
 

„Legutóbb egy nyíregyházi találkozás alkalmával határoztunk arról, hogy rendszeressé tesszük úgy a Szatmár megye és Szabolcs -Szatmár- Bereg megye, valamint Nyíregyháza és Szatmárnémeti vezetői rendszeresen, negyedévente találkozunk, szorosabbá tesszük nemcsak közigazgatási, de akár a két térség gazdasági intézményeinek kapcsolatát is” – nyilatkozta Seszták Oszkár, a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei önkormányzat vezetője. 


„Régi szívfájdalmam, hogy bár testvérvárosi kapcsolat van köztünk, az előző mandátumban mégsem sikerült közös pályázat benyújtására – mondta el Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármester. Hozzátette: megvan az akarat, megvan a pályázati lehetőség, itt az ideje, hogy tartalommal töltsük meg ezt a kapcsolatot. Számunkra az a legfontosabb, hogy egy pályázat eredményeként maradjon valamivel a közösségünk – hangsúlyozta Kereskényi. 


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ezzel kapcsolatban megjegyezte: „Nagyon fontos volt a mai találkozó, hiszen elindította azt a folyamatot, melynek következtében negyedévente találkozhat a két térség vezetősége és közösen határoznak a pályázati irányokról.” Nyíregyháza polgármestere hozzátette: régi vágya már egy direkt brüsszeli pályázat lebonyolítása Szatmárnémetivel, most itt a lehetőség ennek a megvalósítására.