Várják a jelentkezőket a fogyatékkal élők nappali központjába
Várják a jelentkezőket a fogyatékkal élők nappali központjába
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság alárendeltségébe tartozó központ az Uzinei utca 28. szám alatt működik.

A fogyatékkal élők életminőségének javítása prioritás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal számára. Az Ostrovului utca környékén lévő Multifunkcionális Szociális Központ értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali ellátását biztosítja. 


A központ 20 fő befogadására alkalmas, az értelmi fogyatékkal élő, Down-szindrómás felnőttek speciális igényeinek megfelelő ellátást biztosít. A központ kedvezményezettjei a 18 és 35 év közötti Down-szindrómás személyek, akiknek a foglalkozások során megtanítják, hogyan birkózhatnak meg az életben adódó kihívásokkal, lehetőségük adódik személyiségük fejlesztésére is, megelőzendő azt, hogy később intézményes ellátásra szoruljanak. 


A központban elérhető tevékenységek között szerepel a szociális és pszichológiai tanácsadás, a rehabilitáció különböző formái, az önálló életre való felkészítés, a munkával kapcsolatos készségek fejlesztése, de segítséget kapnak a társadalomba való integrálódáshoz is.

 
A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információkért keressék fel a Multifunkcionális Szociális Központot (Szatmárnémeti, Uzinei utca 28. szám), vagy hívják a 0772.073.575-ös telefonszámot.