Continuă înscrierile la Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități intelectuale
Continuă înscrierile la Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități intelectuale
Acesta funcționează în subordinea Direcției de Asistență Socială, pe strada Uzinei nr. 28.

Îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Satu Mare. În cadrul Centrului Multifuncțional Social din zona Ostrovului funcționează un centru de zi pentru adulții cu dizabilități intelectuale.


Acesta are o capacitate de 20 de locuri și are scopul de a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilități intelectuale - sindrom Down. Beneficiarii centrului sunt adulți cu dizabilități intelectuale, sindrom Down, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Prin activități specifice, aceștia sunt ajutați să depășească situațiile de dificultate, să își dezvolte potențialul personal, fiind astfel prevenită instituționalizarea.


 
Activitățile specifice de la centru sunt consilierea socială și psihologică, activități de îngrijire și asistență, activități de abilitare și reabilitare, de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, de dezvoltare a abilităților lucrative, de integrare și participare socială și civică. 


 
Toate informațiile referitoare la înscriere se pot obține la sediul Centrului Multifuncțional Social situat pe strada Uzinei nr. 28, zona Ostrovului, sau la numărul de telefon 0772073575.