×
Infrastructură transport public

Proiecte privind îmbunătățirea transportului public urban de călători

Proiectele de infrastructură pentru transportul public vizează creșterea atractivității și competitivității transportului public, contribuind în același timp la reducerea poluării atmosferice și fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului energetic la nivelul municipiul Satu Mare. Prin implementarea acestor proiecte este eficientizat transportul public de călători cu impact pozitiv asupra reducerii emisiilor de CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul municipiului Satu Mare şi asupra decongestionării traficului. Nu în ultimul rând se are în vedere şi înființarea unei stații de transbordare pentru preluarea călătorilor din afara municipiului de către transportul public local pentru a ajunge la destinație.

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Primăria Municipiului Satu Mare și operatorul de transport public în comun, Transurban S.A Satu Mare lansează o amplă campanie civică prin care doresc să afle care sunt nevoile și așteptările persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. 
Primăria Municipiului Satu Mare a cumpărat în ultimii patru ani 27 autobuze noi.
Autobuzele au fost achiziționate cu fonduri de la bugetul local. În decembrie 2021, Primăria a mai cumpărat două autobuze hibrid, tot cu fonduri alocate de la bugetul local. 
Compania Solaris a livrat încă două noi autobuze hibrid Solaris Urbino. Autobuzele au fost achiziționate cu fonduri de la bugetul local.
Satu Mare va avea un terminal trans-județean care să ofere condiţii decente şi confort celor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun sau tranzitează municipiul.
Din dorinţa de a oferi sătmărenilor un sistem de transport public performant şi de calitate, am realizat un amplu program de modernizare a parcului de autobuze, cu fonduri europene.