×
Tömegközlekedési infrastruktúra
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Széleskörű, mindent átfogó kampányt indít a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a TRANSURBAN RT., amely által arra keresik a választ, melyek a közösségi közlekedést használók igényei és elvárásai.
Sikeres pályázat esetén a közösségi közlekedést biztosító vállalat teljes gépparkja megújul, miután a közelmúltban 27 új autóbusz lett beszerezve.
Az utóbbi években a fentieken kívül 17 hibrid autóbuszt uniós forrásból, 5 dízelt pedig helyi költségvetésből szerzett be az önkormányzat, miután a 2006-ot követő tíz évben egyetlen új jármű sem lett vásárolva.
Újabb 2 darab, helyi költségvetésből vásárolt Solaris Urbino típusú hibrid autóbusszal bővült a Transurban gépparkja, a tavasz folyamán pedig még 4 darab megvásárlására kerül sor.
Szatmárnémetinek egy olyan modern buszpályaudvara lesz, amely kényelmes körülményekkel várja a helyi közszállítást igénybe vevőket, vagy azokat, akik átutazóban megállnak a városban.
Annak érdekében, hogy minél minőségibb szolgáltatásokat nyújtsunk a közösségi közlekedést igénybe vevő szatmáriaknak, európai uniós programok segítségével teljesen megújítjuk az ehhez szükséges infrastruktúrát.