×
FONDURI EUROPENE
FONDURI EUROPENE
În 2020 s-a demarat implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Portofoliul de proiecte din fonduri europene cuprinde 48 de proiecte. Din 100 de euro investiți în oraș, 70 provin din fonduri UE. Am avansat mult cu proiectele europene, cele mai multe am reușit să le finalizăm, iar cele care au mai rămas, sunt aproape de finalizare.
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Unitatea Administrativ Teritorială MUNICIPIUL SATU MARE, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul ”Reabilitare clădiri rezidențiale Satu Mare 2”, cod SMIS 120530, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1. Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A: Clădiri rezidenţiale.
Structura metalică de 400 de tone a pasarelei pietonale a fost montată cu succes pe poziții. O operațiune pe cât de spectaculoasă, pe atât de complexă și dificilă.
Lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare la Sala Studio ,, Ács Alajos” au ajuns la final. Vineri, 13 octombrie, Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare și-a deschis porțile pentru publicul sătmărean, unde are loc și primul spectacol după finalizarea lucrărilor, ,,Maidanul cu dragoste” de G.M.-Zamfirescu , în regia lui Andrei Mihalache.
Apaserv Satu Mare investește aproape 20 milioane de lei din fonduri europene în reabilitarea rețelei electrice de medie tensiune pentru frontul de captare și uzina de apă Mărtinești. Investiția va duce la reducerea consumului de energie electrică și va crește siguranta funcționării continue a stației de tratare a apei potabile.