×
Casa Verde
Prezentare
Prezentare

Clădirea Băii comunale din Grădina Romei, Casa Verde, a fost renovată printr-un program transfrontalier de vecinătate România-Ucraina, fiind transformată în Centru de monitorizare a aerului, iar acum este clădire de utilitate publică unde se organizează întâlniri și evenimente de mică amploare, ședințe și workshop-uri. Astăzi clădirea este clădire monument istoric, oferind spații pentru întâlniri în cadrul unor proiecte ce duc la dezvoltarea locală. 

După renovarea realizată în cadrul proiectului transfrontalier s-a realizat o recompartimentare a clădirii, au fost realizate coridoare, iar în turnul clădirii se află Centrul de Monitorizare a Traficului, coordonat de Poliția Locală. 

Clădirea este compusă din două holuri, două coridoare de peste 15 metri pătrați, 9 birouri și spații administrative, două toalete și o sala de conferințe și întâlniri de aproape 50 metri pătrați, având o capacitate de 30 de persoane. Sala de conferințe care se află la parterul clădirii servește pentru organizarea de cursuri, seminarii și reuniuni la nivel regional și transfrontalier, destinate reprezentanților comunităților locale, a organizațiilor neguvernamentale. 

Spațiile puse la dispoziției sunt potrivite atât pentru activități destinate adulților, cât și pentru preșcolarii și elevii din învățământul gimnazial și liceal și pentru formarea profesională a cadrelor didactice, pentru întâlnire ale voluntarilor, pornind de la necesitatea educării tinerei generații. Complexul oferă spațiul adecvat desfășurării orelor, cursurilor și întâlnirilor organizate pe diverse domenii de activitate. 

Galerie