Seminarul „Instrumente artistice pentru empowermentul copiilor și adolescenților” la Centrul Tehnologic
Seminarul „Instrumente artistice pentru empowermentul copiilor și adolescenților” la Centrul Tehnologic
Seminarul „Instrumente artistice pentru empowermentul copiilor și adolescenților” – un succes în Satu Mare organizat la Centrul Tehnologic

Pe data de 18 iunie 2024, Centrul Tehnologic, de Inovare și de Afaceri din Satu Mare a găzduit un eveniment deosebit organizat de Asociația Stea: seminarul „Instrumente artistice pentru empowermentul copiilor și adolescenților”. Acest seminar a fost parte a proiectului Erasmus+ „Yes I’m In: Empowermentul tinerilor care trăiesc în locuințe precare: impact social și incluziune prin practici psihosociale, educaționale și creative inovatoare”, coordonat de organizația franceză Action Education, împreună cu Médecins du Monde din Sliven – Bulgaria, C.L.A.S.S.E.S – Franța și Asociația Stea din România.

Evenimentul a avut ca scop principal transmiterea know-how-ului acumulat de partenerii proiectului prin implementarea și testarea unor activități directe cu copii și adolescenți. Elementul central al seminarului a fost susținerea dezvoltării personale a tinerilor prin implicarea lor în proiecte creative. În acest sens, participanții au avut ocazia să exploreze diverse resurse pedagogice create în cadrul proiectului, cum ar fi Revista Junior, fișa pedagogică pentru activități creative de tip interviu, metode de empowerment al adolescenților, grila de autoanaliză a practicilor profesionale și ghidul pedagogic „Creșterea bunăstării tinerilor vulnerabili”.

Peste 50 de participanți, inclusiv cadre didactice, asistenți sociali, psihopedagogi și alți profesioniști din domeniul educației și social, au luat parte la acest seminar. Ei au avut oportunitatea de a învăța metode inovatoare bazate pe instrumente artistice, menite să sprijine dezvoltarea personală a copiilor și adolescenților. Evenimentul a facilitat un schimb valoros de idei și experiențe între profesioniști, creând astfel noi oportunități de colaborare.