×
IMPOZITELE ȘI TAXELE LOCALE ÎN SATU MARE

Pentru anul 2023, nivelurile impozitelor și taxelor locale au fost stabilite prin Hotărarea Consiliului Local Satu Mare nr.132/28.04.2022 privind valorile impozabile, impozitele și taxele locale și alte taxe asimilate acestora precum și amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, în anul 2023.

La stabilirea impozitelor și taxelor datorate în municipiul Satu Mare, s-au avut în vedere prevederile Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare - titlul IX, precum și  ale Legii nr.207/2015 privind Codul de Procedura Fiscală. 

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Direcția Impozite și Taxe Locale Satu Mare informează contribuabilii că luni, 24 iunie 2024, cu prilejul Rusaliilor, nu este program cu publicul la ghișeele fizice.
Impozitele, taxele și amenzile se pot achita online.
Sătmărenii pot face plata prin intermediul aplicației indiferent de platforma telefonului mobil (Android sau IOS).
Direcția de Impozite și Taxe Locale anunță persoanele fizice care dețin în proprietate clădiri mixte și care nu au depus până la finele anului 2020 declarații prin care să indice suprafețele utilizate în scop rezidențial și nerezidențial, că au obligația ca până la data de 15.03.2021 inclusiv, să depună o declarație pe propria raspundere privind suprafața utilizată în scop nerezidențial.