×
CULTURĂ SPORT ȘI TINERET
ASOCIAȚII ȘI ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Obiectivul general al proiectului este reducerea fenomenului de abandon școlar.  1000  de km. pedalați = 1 BICICLETĂ.
Municipiul Satu Mare își extinde rețeaua de voluntari și formează un grup puternic de specialiști care alături de Societatea Națională de Cruce Roșie pot interveni rapid și prompt în rezolvarea situațiilor de urgență, în caz de dezastre, pandemie și război. 
Primăria Municipiului Satu Mare deschide primul Centru Social Multifuncțional din municipiu în care persoanele cu dizabilități vor beneficia de toate servicii sociale, evaluare și consiliere psihologică, educaţie extracurriculară, recuperare și fizioterapie. Activitățile de abilitare și reabilitare vor fi realizate de către personalul centrului, care va fi coordonat prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare. 
Primăria Municipiului Satu Mare este partener al Asociației Multisalva Satu Mare în cadrul unui  proiect internațional, finanțat din fonduri europene, în care sunt implicate șase țări: România, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croatia, Bosnia și Hertegovina.  
Grupul de lucru în asistență socială sătmăreană, GLASS, coordonat de Direcția de Asistență Socială Satu Mare, s-a reunit joi, 4 august, într-o nouă întâlnire de lucru. Printre probelemele discutate s-a numărat și situația persoanelor fără adăpost. 
Direcția de Asistență Socială Satu Mare și Asociația Stea aduc copiilor din Sătmărel bucuria experienței unei tabere de vară. Timp de cinci săptămani, copiii care au peste 6 ani vor participa gratuit la activități de educație nonformală prin care vor învăța lucruri utile prin joc.