×
Mobilitate Urbană

Proiectele noastre de modernizare și reabilitare a traseelor pietonale și velo din municipiul Satu Mare

Proiectele de mobilitate urbană vizează transferul de la folosirea autoturismelor personale către modurile nemotorizate de transport, urmărind ca utilizarea autoturismelor personale să devină o opțiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic faţă de utilizarea transportului public și a modurilor nemotorizate (pietonal și velo), creându-se astfel condițiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2. Prezența traficului greu în zone rezidențiale sau zone de agrement are efecte poluante (noxe, zgomot) asupra mediului, duce la deteriorarea rapidă infrastructurii rutiere şi constituie un factor de risc pentru pietoni. Infrastructura rutieră este subdimensionată și nu corespunde cererii tot mai mari de deplasări motorizate. Prin implementarea proiectelor din această categorie se creează premisele pentru creșterea cotei modale a transporturilor sustenabile (velo și pietonal), în detrimentul deplasărilor efectuate cu autoturismul.

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Ca urmare a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo în centrul vechi din municipiul Satu Mare”, pe tronsonul din fața Hotelului Dacia, Transurban anunță modificări privind devierea unor curse de transport public.
Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea mobilității transfrontaliere a persoanelor și bunurilor pentru a crea o platformă durabilă de cooperare.
În prezent sunt înregistrate peste 320 de mașini electrice și hibrid, iar numărul acestora crește de la o lună la alta.
Valoarea investiției este de 22,77 milioane de lei și este finanțată din fonduri europene. Perioada de execuție este de 16 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.
Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Satu Mare, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Amenajare pistă de biciclete strada Botizului - Pod Golescu”, cod SMIS 127683, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Satu Mare, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo Centrul Vechi din municipiul Satu Mare”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.