×
Regenerare urbană

Proiecte privind transformarea zonelor degradate din municipiu în zone de petrecere a timpului liber pentru comunitate

Proiectele ce îşi propun regenerarea urbană răspund unei nevoi clare la nivelul municipiului Satu Mare şi anume lipsa unor spaţii verzi de dimensiuni mari, cu acces nelimitat. Proiectele din această categorie vizează punerea în valoare a unora din terenurile degradate sau abandonate de pe raza municipiului prin transformarea acestora în zone de petrecere a timpului liber, cu funcționalități de recreere, promenadă, joacă, sport sau relaxare pentru locuitori. Amenajările propuse contribuie semnificativ la revitalizarea zonelor degradate prin asigurarea de multiple funcţiuni: îmbunătăţirea calităţii mediului, înfrumuseţarea zonei, socializare, relaxare, petrecere a timpului liber, consolidarea sentimentului de apartenenţă la comunitate. Reabilitarea zonelor degradate are ca efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei prin asigurarea unui ambient plăcut de petrecere a timpului liber, iar realizarea unui sistem de iluminat public adecvat şi a unui sistem de supraveghere video va contribui şi la creşterea siguranţei publice.

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Primăria Municipiului Satu Mare deschide primul Centru Social Multifuncțional din municipiu în care persoanele cu dizabilități vor beneficia de toate servicii sociale, evaluare și consiliere psihologică, educaţie extracurriculară, recuperare și fizioterapie. Activitățile de abilitare și reabilitare vor fi realizate de către personalul centrului, care va fi coordonat prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare. 
Investiția este realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene, având o valoare de 13.150.854 lei.
Proiectul privind transformarea zonei Cubic în cel mai mare parc din Satu Mare prinde contur.
Primăria Municipiului Satu Mare implementează proiectul cu titlul "Transformarea zonei degradate malurile Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate" finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Primăria Municipiului Satu Mare implementează proiectul cu titlul "Transformarea zonei degradate Cubic în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate" finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.