×
CULTURĂ SPORT ȘI TINERET
VIAȚA CULTURALĂ

Satu Mare este unul dintre cele mai interesante oraşe transilvane, un oraș aflat în palma unei câmpii care se termină tocmai la Viena, metropolă aflată la aceeaşi distanţă de Satu Mare ca şi Bucureştiul, capitala României.  

 

În micul orășel transilvănean au crescut împreună timp de mai multe secole, în aceleași parcuri, locuri de joacă sau școli, români, maghiari, șvabi, ucraineni, între care s-a format o legătură materială și spirituală definitorie pentru formarea și dezvoltarea municipiului Satu Mare. Municipiul, care este și reședința județului Satu Mare este un oraș frumos, liniștit unde locuitorii sunt deschiși, amabili și gata să primescă oaspeți.

În privința vieții culturale, municipiul Satu se remarcă printr-o rețea de instituții de cultură bine structură. În ultmii ani numărul evenimentelor s-a dublat, ca urmare a implicării autorităților locale în susținerea proiectelor ONG-urilor. 

Printre evenimentele de amploare organizate în municipiul Satu Mare amintim Ziua Oraşului, Târgul de Crăciun, Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru, Zilele Muzicale Sătmărene, Samfest Jazz, Festivalul Internațional de Film TIFF,  Festivalul Muzicii de Stradă, dar și alte evenimente de amploare mai mică care au dat viață orașului, bucurându-se de aprecierile a sute de mii de sătmăreni.

 

Orașul reușește să impresioneze prin trecutul istoric, bijuteriile arhitecturale, atmosfera boemă dată de evenimentele organizate pe tot parcursul anului, precum și datorită spiritul ospitalier al sătmărenilor.  Ar mai fi multe de spus despre obiectivele turistice precum Teatrul de Nord Satu Mare, Turnul Pompierilor, Casa Meșteșugarilor, despre bisericile și celelate clădiri care vorbesc despre o mie de ani de civilizație, dar, mai presus de toate, care vorbesc despre un oraș însuflețit, al eternelor valori umane.


Vă invităm să vizitați orașul nostru, să  îi cunoașteți de aproape povestea și să ne dați posibilitatea de a vă prezenta evenimentele care îl fac să fie un adevărat european.
 

Galerie
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Imnul național a fost intonat prima dată în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878), apoi în Primul Război Mondial (1914-1918), la Marea Unire din 1918 și în cel de-al Doilea Război Mondial (1939-1945).
Un număr de 52 de cupluri au fost premiate miercuri, 20 iulie, de conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, care continuă tradiția de a oferi o diplomă aniversară și un premiu de 1000 de lei celor mai longevive cupluri din municipiu.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”
StreetMusic Festival în cifre: 3 zile pline, 7 locații, 100 de producții care ne-au tăiat respirația, aproape 50 de voluntari, peste 25 mii de spectatori.
Pentru a veni în sprijinul publicului sătmărean, organizatorii au programat concertele după ora 19.00, având în vedere avertizările de caniculă emise pentru acest weekend. 
La sfârșitul săptămânii, Satu Mare devine capitala muzicii și a artei stradale