×
CULTURĂ SPORT ȘI TINERET
VIAȚA CULTURALĂ

Satu Mare este unul dintre cele mai interesante oraşe transilvane, un oraș aflat în palma unei câmpii care se termină tocmai la Viena, metropolă aflată la aceeaşi distanţă de Satu Mare ca şi Bucureştiul, capitala României.  

 

În micul orășel transilvănean au crescut împreună timp de mai multe secole, în aceleași parcuri, locuri de joacă sau școli, români, maghiari, șvabi, ucraineni, între care s-a format o legătură materială și spirituală definitorie pentru formarea și dezvoltarea municipiului Satu Mare. Municipiul, care este și reședința județului Satu Mare este un oraș frumos, liniștit unde locuitorii sunt deschiși, amabili și gata să primescă oaspeți.

În privința vieții culturale, municipiul Satu se remarcă printr-o rețea de instituții de cultură bine structură. În ultmii ani numărul evenimentelor s-a dublat, ca urmare a implicării autorităților locale în susținerea proiectelor ONG-urilor. 

Printre evenimentele de amploare organizate în municipiul Satu Mare amintim Ziua Oraşului, Târgul de Crăciun, Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru, Zilele Muzicale Sătmărene, Samfest Jazz, Festivalul Internațional de Film TIFF,  Festivalul Muzicii de Stradă, dar și alte evenimente de amploare mai mică care au dat viață orașului, bucurându-se de aprecierile a sute de mii de sătmăreni.

 

Orașul reușește să impresioneze prin trecutul istoric, bijuteriile arhitecturale, atmosfera boemă dată de evenimentele organizate pe tot parcursul anului, precum și datorită spiritul ospitalier al sătmărenilor.  Ar mai fi multe de spus despre obiectivele turistice precum Teatrul de Nord Satu Mare, Turnul Pompierilor, Casa Meșteșugarilor, despre bisericile și celelate clădiri care vorbesc despre o mie de ani de civilizație, dar, mai presus de toate, care vorbesc despre un oraș însuflețit, al eternelor valori umane.


Vă invităm să vizitați orașul nostru, să  îi cunoașteți de aproape povestea și să ne dați posibilitatea de a vă prezenta evenimentele care îl fac să fie un adevărat european.
 

Galerie
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Au evoluat la finele săptămânii în aplauzele publicului Caravana Anima, Midnight Stories și MT Creative Art Studio.
În 12-14 aprilie, îi așteptăm pe sătmărenii de toate vârstele să participe la programele cuprinse în proiectul ,,Primăvara sătmăreană’’.
Evenimentul a avut loc în Pasajul Corneliu Coposu
Invitație la teatru! ANIVERSARE 55 - Teatrul de Nord, Trupa Mihai Raicu
În perioada 10-15 aprilie, sătmărenii sunt invitați să ia parte la evenimentele cuprinse în microstagiune și în weekendul festiv.
În fiecare final de săptămână din această primăvară, în lunile aprilie și mai, sătmărenii sunt invitați să participe la activitățile diverse și pentru toate vârstele. Vor avea loc concerte de muzică ușoară și clasică, programe și activități dedicate copiilor, toate găzduite de parcul central din Centrul Vechi redeschis recent.