×
CULTURĂ SPORT ȘI TINERET
VIAȚA CULTURALĂ

Satu Mare este unul dintre cele mai interesante oraşe transilvane, un oraș aflat în palma unei câmpii care se termină tocmai la Viena, metropolă aflată la aceeaşi distanţă de Satu Mare ca şi Bucureştiul, capitala României.  

 

În micul orășel transilvănean au crescut împreună timp de mai multe secole, în aceleași parcuri, locuri de joacă sau școli, români, maghiari, șvabi, ucraineni, între care s-a format o legătură materială și spirituală definitorie pentru formarea și dezvoltarea municipiului Satu Mare. Municipiul, care este și reședința județului Satu Mare este un oraș frumos, liniștit unde locuitorii sunt deschiși, amabili și gata să primescă oaspeți.

În privința vieții culturale, municipiul Satu se remarcă printr-o rețea de instituții de cultură bine structură. În ultmii ani numărul evenimentelor s-a dublat, ca urmare a implicării autorităților locale în susținerea proiectelor ONG-urilor. 

Printre evenimentele de amploare organizate în municipiul Satu Mare amintim Ziua Oraşului, Târgul de Crăciun, Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru, Zilele Muzicale Sătmărene, Samfest Jazz, Festivalul Internațional de Film TIFF,  Festivalul Muzicii de Stradă, dar și alte evenimente de amploare mai mică care au dat viață orașului, bucurându-se de aprecierile a sute de mii de sătmăreni.

 

Orașul reușește să impresioneze prin trecutul istoric, bijuteriile arhitecturale, atmosfera boemă dată de evenimentele organizate pe tot parcursul anului, precum și datorită spiritul ospitalier al sătmărenilor.  Ar mai fi multe de spus despre obiectivele turistice precum Teatrul de Nord Satu Mare, Turnul Pompierilor, Casa Meșteșugarilor, despre bisericile și celelate clădiri care vorbesc despre o mie de ani de civilizație, dar, mai presus de toate, care vorbesc despre un oraș însuflețit, al eternelor valori umane.


Vă invităm să vizitați orașul nostru, să  îi cunoașteți de aproape povestea și să ne dați posibilitatea de a vă prezenta evenimentele care îl fac să fie un adevărat european.
 

Galerie
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6 sau la numerele de telefon: 0261712106 | 0786538580
Pentru spectacolul din 9 decembrie, titrat în limba română, abonament Török István, se pot achiziționa bilete în număr limitat la agenția teatrală de pe strada Horea, sau accesând site-ul biletmaster.ro.
Vă așteptăm în 30 noiembrie, de la ora 18.00!
Târgul de Crăciun Satu Mare va fi deschis zilnic între orele 15:00 - 21:00.
Înscrierile se fac online, până în 21 noiembrie
Conducerea Primăriei a primit astăzi vizita delegației Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România. Atragerea de investitori în Satu Mare va rămâne o direcție importantă și în anii următori.