×
CULTURĂ SPORT ȘI TINERET
VIAȚA CULTURALĂ

Satu Mare este unul dintre cele mai interesante oraşe transilvane, un oraș aflat în palma unei câmpii care se termină tocmai la Viena, metropolă aflată la aceeaşi distanţă de Satu Mare ca şi Bucureştiul, capitala României.  

 

În micul orășel transilvănean au crescut împreună timp de mai multe secole, în aceleași parcuri, locuri de joacă sau școli, români, maghiari, șvabi, ucraineni, între care s-a format o legătură materială și spirituală definitorie pentru formarea și dezvoltarea municipiului Satu Mare. Municipiul, care este și reședința județului Satu Mare este un oraș frumos, liniștit unde locuitorii sunt deschiși, amabili și gata să primescă oaspeți.

În privința vieții culturale, municipiul Satu se remarcă printr-o rețea de instituții de cultură bine structură. În ultmii ani numărul evenimentelor s-a dublat, ca urmare a implicării autorităților locale în susținerea proiectelor ONG-urilor. 

Printre evenimentele de amploare organizate în municipiul Satu Mare amintim Ziua Oraşului, Târgul de Crăciun, Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru, Zilele Muzicale Sătmărene, Samfest Jazz, Festivalul Internațional de Film TIFF,  Festivalul Muzicii de Stradă, dar și alte evenimente de amploare mai mică care au dat viață orașului, bucurându-se de aprecierile a sute de mii de sătmăreni.

 

Orașul reușește să impresioneze prin trecutul istoric, bijuteriile arhitecturale, atmosfera boemă dată de evenimentele organizate pe tot parcursul anului, precum și datorită spiritul ospitalier al sătmărenilor.  Ar mai fi multe de spus despre obiectivele turistice precum Teatrul de Nord Satu Mare, Turnul Pompierilor, Casa Meșteșugarilor, despre bisericile și celelate clădiri care vorbesc despre o mie de ani de civilizație, dar, mai presus de toate, care vorbesc despre un oraș însuflețit, al eternelor valori umane.


Vă invităm să vizitați orașul nostru, să  îi cunoașteți de aproape povestea și să ne dați posibilitatea de a vă prezenta evenimentele care îl fac să fie un adevărat european.
 

Galerie
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Expoziția se poate vizita începând cu data de 25 ianuarie, la Casa Meșteșugarilor, str. Ștefan cel Mare, nr. 18
Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local au organizat joi, 19 ianuarie ,,Rugăciunea pentru Satu Mare”, eveniment care se află la cea de-a III-a ediție. „Rugăciune pentru Satu Mare” își propune să aducă împreună oameni din confesiuni diferite care sunt uniți de același crez, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună.
Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a participat la manifestările organizate în municipiul Satu Mare, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.
Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană Satu Mare, trei poeți tineri, cunoscuți la nivel național vor susține performance-uri de poezie și literatură. 
Colindatul, una dintre tradiţiile de Crăciun care se păstrează cel mai bine în Satu Mare
Târgul Ekogala este organizat încă din 2006, fiind un târg de produse alimentare și produse de înaltă calitate