DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR ORAȘULUI SATU MARE, EDIȚIA A 25-A
DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR ORAȘULUI SATU MARE, EDIȚIA A 25-A
La mulți ani sătmăreni! La mulți ani, Satu Mare!

Zilele Orașului Satu Mare reprezintă cea mai sărbătore a orașului nostru și a comunității sătmărene! Sărbătorim în acest an cea de-a 25-a ediție a acestui eveniment printr-o serie de evenimente culturale, artistice, concerte, expoziții, concursuri fel de fel, întreceri sportive și multe programe interactive pentru toate vârstele. 

Sunt alături de organizatori, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” în frumoasa călătorie dedicată Zilelor Orașului Satu Mare – ediția cu numărul 25 – sponsorii evenimentului, cărora le mulțumim:
•    CIUC PREMIUM
•    CATENA
•    KARCHER Center Satu Mare
•    COCA-COLA
•    BARTA ATI
•    APA OAȘ

Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, alături de oficialitățile invitate și reprezentații orașelor înfrățite au deschis oficial evenimentul, deschiderea oficială fiind transmisă LIVE pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Satu Mare. 

Zilele Orașului Satu Mare au debutat cu un concert vocal simfonic susținut de soliștii Diana Țugui (soprană) și Cristian Bălășescu (tenor) care au concertat pe scena din Piața 25 Octombrie alături de orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti

,,Zilele Orașului Satu Mare reprezintă în fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranță, de recunoștință și de solidaritate. În aceste zile, ne mândrim cu orașul nostru și spunem întregii lumi că am fost, suntem și vom fi un oraș iubit pentru multiculturalitatea lui. Putem spune că am învățat arta de a trăi împreună, punând accentul pe ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne dezbină. Limba, cultura, tradițiile și obiceiurile comunităților sătmărene fac parte integrantă din identitatea orașului nostru. Ne leagă nu doar trecutul istoric, ci mai ales viitorul și valorile comune. Mulțumesc orașelor înfrățite care ne onorează cu prezența, Beregovo și Ujgorod – Ucraina, Nyíregyháza – Ungaria și Rzeszów – Polonia. Le mulțumesc pentru că, zi de zi, transformăm relațiile de înfrățire în prietenii puternice, iar prietenii adevărați dau mereu dovadă de solidaritate atunci când este nevoie.

Dragi sătmăreni,
Azi, celebrăm trecutul, ne bucurăm împreună de prezent și privim cu încredere spre viitor. 
Mai mult ca oricând, astăzi, sătmărenii au motive pentru a fi încrezători. Orașul nostru se află pe un drum bun, al creșterii și al refacerii, al modernizării și reafirmării mândriei și valorilor autentice ale comunității. Pentru a atinge aceste obiective, Satu Mare are nevoie de stabilitate si de lideri politici responsabili. Cearta și dezbinarea nu aduc decât sărăcie. Trebuie să avem încredere în puterea noastră de a fi solidari și de a coopera, astfel încât Satu Mare să devină un oraș în care fiecare își găsește locul, rolul și împlinirea personală și profesională. Numai împreună putem construi un oraș în care să ne placă să locuim, să muncim, să ne întemeiem o familie. Să construim pentru noi și pentru copiii noștri o viață mai bună și mai sigură aici, acasă.

La mulți ani sătmăreni! La mulți ani, Satu Mare!”, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor în deschiderea evenimentului.