×
NAGY BERUHÁZÁSOK
NAGY BERUHÁZÁSOK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala komoly összegeket fordított az megyeközpont infrastruktúrájának javítására, úgy a város központjában mint a lakótelepeken. A 2020-as évben 25 utcában és a hozzá tartozó járdon végeztek felújítási munkálatokat. Az út- és járdajavítások mellett több mint 300 parkolóhelyet hoztak létre a 17-es lakótelepen, a Carpați I. lakótelepen, illetve az Újközpontban.
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
Sikeresen a helyére került a 400 tonnás gyalogoshíd fém vázszerkezete. Ez egy látványos, ugyanakkor rendkívül összetett és nehéz művelet volt.
A 7-es számú Napközi óvodásai hamarosan újra birtokba vehetik második otthonukat, miután európai uniós alapokból korszerűsítettük a Széchenyi (1918. December 1.) utcai intézményt.
Nemzetközi szaktekintélynek örvendő szakemberek készítik elő a Strand utcáról induló harmadik Szamos-híd acélhuzaljainak beszerelési-előkészületi munkálatait. A látványos, ugyanakkor nagy precizitást igénylő feladatot csak rendkívüli kevés, erre képzett szakember végezheti el, a németországi DYWIDAG szakemberei pedig világelsők ezen a szakterületen, és komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek.
Jó hír a szatmárnémetieknek! 14,5 millió lejjel támogatja a fejlesztési minisztérium 12, szatmárnémeti tömbház hőszigetelését, miután Cseke Attila miniszter aláírta az erről szóló finanszírozási szerződést.
Szatmárnémetiben 70 millió lej értékű korszerűsítést visz végbe az APASERV RT.!
A szatmárnémeti repülőtér felől a város felé haladva, a 19A jelzésű úton lévő jobb kanyarból balra leágazó kis mezei útnál fog kezdődni a Szatmárnémetit nyugat-északnyugat felé elkerülő gyorsforgalmi út.