×
INVESTIȚII
  • E-mail: investitii@primariasm.ro
  • Tel: 0261.807.515
ÎNVĂȚĂMÂNT

În rețeaua școlară a municipiului Satu Mare, funcționează 41 de unități școlare cu personalitate juridică și 13 unități structura (fără personalitate juridică). Din bugetul local se realizează anual ample lucrări de modernizare a şcolilor, grădiniţelor, creşelor şi internatelor şcolare, se renovează săli de sport și se contruiesc terenuri sintetice de sport şi de joacă. 

Principalele responsabilităţi ale autorităţilor locale în ce priveşte educaţia şi formarea profesională iniţială sunt următoarele:

  •  sprijinirea implementării strategiilor naţionale privind educaţia;
  •  asigurarea finanţării comune a proiectelor sponsorizate de UE şi altor fonduri utilizate de şi pentru şcoli;
  • dezvoltarea reţelei şcolare la nivel local;
  • întreţinerea infrastructurii şcolare;
  • participarea în consiliile de administraţie ale şcolilor; (f) informarea comunităţii locale cu privire la oferta educaţională, inclusiv cea de învăţământ profesional şi tehnic
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Creșa va avea o capacitate de  100-110 copii și va fi situată pe str. Iuliu Coroianu din municipiul Satu Mare.
La începutul noului an școlar, transmitem un mesaj de speranță: Trebuie să avem încredere și să fim responsabili pentru educația copiilor noștri: autorități, dascăli, părinți.
Primăria Municipiului Satu Mare mai finalizează cu succes un proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020: Modernizare infrastructură educaţională Grădiniţa nr. 29 şi Creşa Punguţa cu 2 bani.  
Trebuie să-i sprijinim pe copii încă de la nivel de creșă, oferindu-le condițiile cele mai bune. Prin alocările bugetare pe care le-am făcut şi le vom face pentru sistemul de educație demonstrăm că, pentru noi învăţământul este prioritar.
În ședința de joi,25 noiembrie, Consiliul local a aprobat numărul de burse pentru primul semestru al acestui an școlar.