×
INVESTIȚII
ÎNVĂȚĂMÂNT
  • E-mail: investitii@primariasm.ro
  • Tel: 0261.807.515
ÎNVĂȚĂMÂNT

În rețeaua școlară a municipiului Satu Mare, funcționează 41 de unități școlare cu personalitate juridică și 13 unități structura (fără personalitate juridică). Din bugetul local se realizează anual ample lucrări de modernizare a şcolilor, grădiniţelor, creşelor şi internatelor şcolare, se renovează săli de sport și se contruiesc terenuri sintetice de sport şi de joacă. 

Principalele responsabilităţi ale autorităţilor locale în ce priveşte educaţia şi formarea profesională iniţială sunt următoarele:

  •  sprijinirea implementării strategiilor naţionale privind educaţia;
  •  asigurarea finanţării comune a proiectelor sponsorizate de UE şi altor fonduri utilizate de şi pentru şcoli;
  • dezvoltarea reţelei şcolare la nivel local;
  • întreţinerea infrastructurii şcolare;
  • participarea în consiliile de administraţie ale şcolilor; (f) informarea comunităţii locale cu privire la oferta educaţională, inclusiv cea de învăţământ profesional şi tehnic
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 din municipiul Satu Mare a fost reabilitată cu fonduri europene. Printr-un proiect în valoare de 4,244 milioane de lei, Primăria a reabilitat grădinița și a dotat-o cu mobilier modern.
Bazinul didactic, construit de Compania Națională de Investiții în municipiul nostrum, va fi cel mai modern de acest fel din România, proiectul implementat la Satu Mare fiind unul pilot, pe care CNI îl va realiza apoi și în alte localități.
Construcția noului corp de clădire de la Școala Gimnazială ”Rákóczi Ferenc”  a fost finalizată. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au făcut o vizita la școala sătmăreană împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Kallós Zoltán pentru a verifica lucrările realizate.
Creșa va avea o capacitate de  100-110 copii și va fi situată pe str. Iuliu Coroianu din municipiul Satu Mare.
La începutul noului an școlar, transmitem un mesaj de speranță: Trebuie să avem încredere și să fim responsabili pentru educația copiilor noștri: autorități, dascăli, părinți.
Primăria Municipiului Satu Mare mai finalizează cu succes un proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020: Modernizare infrastructură educaţională Grădiniţa nr. 29 şi Creşa Punguţa cu 2 bani.