×
BERUHÁZÁSOK
TANÜGY
  • Tel.: 0261 807 515
  • E-mail: investitii@primariasm.ro
TANÜGY

Szatmárnémetiben 41 jogi személyiséggel rendelkező és 13 strukturális tanügyi intézmény működik. A helyi költségvetésből minden évben korszerűsítik az iskolák, óvodák, bölcsődék és bentlakások épületeit, ugyanakkor az utóbbi években új sporttermek és szintetikus sportpályák és játszóterek épültek.

 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
4,244 millió lej összértékű, európai uniós projektből korszerűsítette a 7-es számú napközit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. A felújítást követően új, időszerű bútorzatot kapott az intézmény, amelynek ezt követően a fenntartási költségei is csökkenek majd, miközben egy több mint 120 éves épület kapott új arculatot a történelmi városközpontban.
A leendő fedett tanuszoda a legkorszerűbb lesz Romániában, kísérleti jellegű, és a szatmárnémeti beruházást követően az ország több városában is megépíti az Országos Beruházási Társaság.
Hamarosan használatba vehetik a diákok és pedagógusok a Rákóczi Ferenc Általános Iskola új szárnyát, amelynek építési költségeit a helyi költségvetés forrásaiból finanszírozta az önkormányzat. A mai nap folyamán Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmendzser Kallós Zoltán oktatási államtitkát jelenlétében tekintették meg a munkálatokat.
Nagyméretű, 110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Szatmárnémetiben, amelyre kormányzati forrásból biztosít finanszírozást a Cseke Attila vezette fejlesztési minisztérium. Az Alsó Garandhát (Iuliu Coroianu) utcai létesítményben a szükséges energiát megújuló erőforrásokból biztosítják.
Tanévkezdéskor sok sikert kívánok a diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak, ugyanakkor arra kérek mindenkit, vigyázzunk egymásra.
Újabb európai uniós forrásokból finanszírozott beruházást adott át augusztus 26-án a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amelynek összértéke 3 millió lej.