×
NAGY BERUHÁZÁSOK
RÉGI KÖZPONT KORSZERŰSÍTÉSE
RÉGI KÖZPONT KORSZERŰSÍTÉSE

Teljesen új arculatot kap Szatmárnémeti „régi” főtere! Az uniós forrásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően az autós forgalom szinte teljes egészében megszűnik, helyette bicikliutak és sétálóövezetek lesznek kialakítva, és megújul a park zöldövezete, felszerelése és szökőkútja is.


A projekt a tömegközlekedés számára egy sáv kialakítását is előirányozza, beleértve az útinfrastruktúra helyreállítását.  A Központi Park területének korszerűsítése magában foglalja a meglévő gyalogosjárdák átalakítását új gyalogutak kialakításával, valamint utcabútorzat elhelyezését és a zöldfelületek átalakítását.


A Régi Központban egy sétálóövezet kialakítása kötelező lépés a város fejlődéséhez! A projekt fő célja a történelmi városközpont felértékelése.


A munkálatok 2022-ben kezdődtek és gyorsan haladnak. A Központi Park egy gyalogos sétányokkal, zöldterületekkel, teraszokkal és pihenőhelyekkel rendelkező központtá válik.


A régi főtér felújítása 2023-ban egész évben zajlott, a Libertăţii tér rehabilitálásával a központot visszaadjuk a szatmári polgároknak: gyalogos sétányokkal, zöldövezetekkel, teraszokkal és a pihenőövezetekkel. A gyalogos sétányokon kívül kerékpársávok is készülnek, növeljük a zöldövezetek arányát, modernizáljuk a szökőkutakat, a járdákat és sétányokat.

 

A Regionális Operatív Program 2014–2020 közötti finanszírozási ciklusában megvalósuló, Szatmárnémeti régi főterének modernizálási, a gyalogos és kerékpáros úthálózat bővítési projektje 2024. március 27-én befejeződött. A történelmi városközpont visszavették a szatmáriak. 

 

A sétálóövezetté nyilvánított régi főtér 2024. március 27-i ünnepi megnyitója alkalmából tartott utcazenei és utcaszínházi produkciókat szatmáriak ezrei követték figyelemmel. 
 

 

Galéria
 
TÁJÉKOZTATÁS / HÍREK
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy a Libertăţii tér Păstrăvului és a Cuza Voda utca felőli szakaszán újraindul a gépjárműforgalom.
A felújított történelmi városközpont régi polgári ragyogásával európai hangulatot varázsol Szatmárnémetibe.
A Libertăţii tér sétálóövezetének megnyitójára szeretettel várjuk Önöket 2024. március 27-én, szerdán 17 órától, hogy egy alkalomhoz illő utcaszínházi műsorral együtt ünnepeljük ezt a várva várt pillanatot.
Minden szatmári polgárt várunk szerdán 17 órától egy alkalomhoz illő utcaszínházi műsorral!
A régi központ korszerűsítése és sétálóövezetté alakítása elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy a városközpontot visszaadjuk a szatmári polgároknak.
A munkálatok előrehaladtával folyamatosan módosulnak a közlekedési szabályok is az érintett szakaszokon, AUGUSZTUS 5-től az alábbiak szerint: