×
PROIECTE MARI
MODERNIZARE CENTRUL VECHI
MODERNIZARE CENTRUL VECHI

Proiectul prevede transformarea Pieţei Libertăţii în zonă pietonală, prin care oraşul să devină mai prietenos cu locuitorii săi şi mai atractiv pentru turişti. Modernizarea Centrului Vechi va consta în extinderea zonei accesibile pietonilor şi bicicliştilor, prin amenajarea unor arii pietonale modernizate, precum şi crearea unei piste pentru biciclete. 
Proiectul mai prevede crearea unei benzi dedicate pentru mijloacele de transport public de călători, inclusiv reabilitarea părţii carosabile a infrastructurii rutiere.  Modernizarea zonei centrale P-ţa Libertăţii presupune reconfigurarea aleilor pietonale existente, prin crearea unor trasee pietonale noi, precum şi dotarea cu mobilier urban şi reamenajarea spaţiilor verzi.

Valoarea totală a proiectului: 19.045.446.63 lei

Galerie
 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Reabilitarea Centrului Vechi și realizarea unei zone pietonale în Piața Libertății este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului! Lucrările de modernizare sunt în grafic. Începând din 5 august se instituie noi reguli de circulație în această zonă, după cum urmează
Ca urmare a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo în centrul vechi din municipiul Satu Mare”, pe tronsonul din fața Hotelului Dacia, Transurban anunță modificări privind devierea unor curse de transport public.
Reabilitarea Centrului Vechi și realizarea unei zone pietonale în Piața Libertății este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului! Proiectul are ca principal scop punerea în valoare a Centrului istoric al orașului, precum și extinderea spațiilor pietonale, prin care orașul să devină mai prietenos cu locuitorii săi și mai atractiv pentru turiști.
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, s-a întâlnit joi, 27 aprilie, cu antreprenorii care își desfășoară activitatea în zona Pieței Libertății. Discuțiile au vizat modul în care decurge proiectul privind modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo din Centrul Vechi al orașului. 
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții firmelor care au punct de lucru în Piața Libertății pentru a le face cunoscut calendarul lucrărilor de modernizare a Centrului Vechi, care vor începe de săptămâna viitoare
PLAN URBANISTIC ZONAL - CENTRU VECHI - PIAȚA LIBERTĂȚII MUNICIPIUL SATU MARE