×
PROIECTE MARI
POD PESTE RÂUL SOMEȘ- AMPLASAMENT STR. ȘTRANDULUI
POD PESTE RÂUL SOMEȘ- AMPLASAMENT STR. ȘTRANDULUI

Lucrările pentru construirea celui de-al treilea pod peste râul Someş din municipiul Satu Mare avansează treptat. Este cel mai mare proiect de infrastructură al municipiului, din ultimii 30 de ani. Viitorul pod va avea o lungime de 640 de metri, fiind o construcţie unică în nord-vestul României.

Din iunie 2016 Ss-au făcut pași concreți și hotărâți în realizarea acestui obiectiv: a fost scos la licitație și apoi finalizat proiectul tehnic al podului, a fost întocmit dosarul cu toate documentațiile pentru a fi depus spre finanțare la Guvern. Totodată, în octombrie 2017, a fost aprobat de Consiliul Local proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropiere. Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă.

De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

Firma câștigătoare a fost desemnată ca fiind Strabag.  Valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA.

Hotărâri exproprieri ,,Pod peste râul Someș"

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, și ministrul Mediului, Tánczos Barna, într-o vizită de lucru pe șantierul unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România: Podul peste râul Someș, zona Ștrandului din municipiul Satu Mare. 
Au fost montate primele grinzi din tablier metalic la podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului.
Podul peste râul Someș, zona str. Ștrandului, cea mai mare investiție realizată de Primăria Satu Mare în ultimii 30 de ani, prinde contur pe zi ce trece.
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat șantierul Podului peste Someș- zona str. Ștrandului
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat șantierul Podului peste Someș, zona str. Ștrandului, alături de primarul Kereskényi Gábor.