×
PROIECTE MARI
VARIANTA DE OCOLIRE A MUNICIPIULUI
VARIANTA DE OCOLIRE A MUNICIPIULUI

Municipiul Satu Mare se află situat la intersecţia a numeroase căi de comunicaţie rutiere şi feroviare, iar dezvoltarea industrială şi economică a oraşului a atras în această zonă un important trafic de vehicule astfel încât necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a devenit vitală pentru descongestionarea traficului local. Centura începe din nordul municipiului, de la intersecția cu DN19 dinspre Halmeu și Sighetu Marmației și continuă pe partea de vest a orașului, intersectează DN19A și DN19 spre Carei și se termină în partea de sud la intersecția cu E81/DN19A spre Zalău și Cluj Napoca. 

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens. „Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste Râul Someș în lungime de 650 m. 

Constructorul Centurii este Asocierea Itinera SpA – Collini Lavori SpA – Via Design SRL care avansează foarte serios cu lucrările la centura municipiului Satu Mare.Varianta de Ocolire Satu Mare este o investiție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un proiect finanțat integral din fonduri europene prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, cu o valoare de 304 milioane lei fără TVA.

 
INFORMĂRI / ȘTIRI
Decizie de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare"
Contrar unor afirmații eronate aruncate în spațiul public, Primăria Municipiului Satu Mare face următoarele precizări: 
Centura începe din nordul municipiului, de la intersecția cu DN19 dinspre Halmeu și Sighetu Marmației și continuă pe partea de vest a orașului, intersectează DN19A și DN19 spre Carei și se termină în partea de sud la intersecția cu E81/DN19A spre Zalău și Cluj Napoca.
Varianta ocolitoare a municipiului are o importantă deosebită cu precădere din perspectiva devierii traficului ce străbătea municipiul Satu Mare
Prin prezentul mesaj publicăm notificarea intenţiei de expropriere nr. 92/95978/23.11.2021 împreună cu borderoul/lista proprietarilor şi informăm proprietari ca au obligația de a comunica actele de proprietate şi actele de identitate la adresele de email office@andnet.ro şi registratura.cnair@andnet.ro